Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Turistik Park, ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değişiyor

EKONOMİ 03.02.2015 - 09:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3393+ kez okundu.
 

Turistik Park, ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değişiyor

Efeler Belediyesi Şubat ayı 1. belediye meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Turistik Park’ın isminin ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değiştirilmesi maddesi Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Efeler Belediyesi Şubat ayı 1. belediye meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Turistik Park’ın isminin ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değiştirilmesi maddesi Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı 1. meclisi Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında toplandı. AK Partili meclis üyesi Rıza Posacı’nın mazeretli olarak katılmadığı toplantıda toplam 19 madde görüşüldü. 2 adet gündem dışı madde ve 1 önerge de gündeme alınarak, gerekli komisyonlara havale edildi. Belediye meclisinde gündemin 5. maddesi ’Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine üye olunması ve 1 asil ile 1 yedek üye seçilmesi’ konusu görüşülerek karara bağlandı. Oy birliği ile birliğe üye olunması kabul edilirken, asil üyeliğe Fikri Aydın, yedek üyeliğe de Hulisi Şahinci seçildi. Gündemin 17. maddesi ’30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra kapanan belde belediyeleri ile Efeler İlçesine bağlanarak Mahalleye dönüşen köylerin demirbaşında bulunan ve Zabıta Müdürlüğü’nce Efeler Belediyesi kayıtlarına alınan 7 adet tabanca ile 2 adet tüfeğin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz devredilmesi hususu’ görüşülerek oy birliği ile kabul edildi ve tabanca ve tüfekler Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredildi. TURİSTİK PARK’IN ADI ’UĞUR MUMCU PARKI’ OLARAK DEĞİŞTİRİLECEK Gündemin 19. maddesi, ’Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Turistik Parkın isminin ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değiştirilmesi hususunun görüşülmesi’ AK Partili ve MHP’li belediye meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Oylama sonrası ilk olarak söz olan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Halil Naci Somer, "Uğur Mumcu Türk gazeteciliğe mal olmuş bir basın şehididir. Ama Adnan Menderes Bulvarı’nın alt kısmındaki parka Menderes Parkı ismini verdik. Üst kısımdaki Turistik Park’ın adının da ’Atatürk Parkı’ olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Aşağısı Menderes, yukarısı Atatürk olsun. Uğur Mumcu’nun adını da başka bir yere verelim ancak merkezdeki bir yere Atatürk’ün isminin verilmesinin daha doğru olacağına inanıyorum" dedi. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Ünal’da Somer’in teklifine destek verdiğini açıkladı. ’CEMEVLERİ’DE İBADETHANE SAYILSIN’ Gündem dışı önerge veren 7 CHP’li belediye meclisinin imzası ile meclise sunulan ’Efeler Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Cem Evleri’nin de dini ibadethane sayılması’ önergesi Başkan Özakcan tarafından meclisin oylarına sunularak oy birliği ile kabul edildi. Gündeme alınan önerge görüşülüp karar alınmak üzere Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Oylama sonrasında söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Naci Somer, konu hakkında Hukuk Komisyonu’nun Diyanet İşleri’nden görüş almasını talep etti. Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı 2. toplantısı 5 Şubat Perşembe günü saat: 18.00’da gerçekleştirilecek.
Efeler Belediyesi Şubat ayı 1. belediye meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Turistik Park’ın isminin ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değiştirilmesi maddesi Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Efeler Belediyesi Şubat ayı 1. belediye meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Turistik Park’ın isminin ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değiştirilmesi maddesi Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı 1. meclisi Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında toplandı. AK Partili meclis üyesi Rıza Posacı’nın mazeretli olarak katılmadığı toplantıda toplam 19 madde görüşüldü. 2 adet gündem dışı madde ve 1 önerge de gündeme alınarak, gerekli komisyonlara havale edildi.

Belediye meclisinde gündemin 5. maddesi ’Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine üye olunması ve 1 asil ile 1 yedek üye seçilmesi’ konusu görüşülerek karara bağlandı. Oy birliği ile birliğe üye olunması kabul edilirken, asil üyeliğe Fikri Aydın, yedek üyeliğe de Hulisi Şahinci seçildi.

Gündemin 17. maddesi ’30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra kapanan belde belediyeleri ile Efeler İlçesine bağlanarak Mahalleye dönüşen köylerin demirbaşında bulunan ve Zabıta Müdürlüğü’nce Efeler Belediyesi kayıtlarına alınan 7 adet tabanca ile 2 adet tüfeğin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz devredilmesi hususu’ görüşülerek oy birliği ile kabul edildi ve tabanca ve tüfekler Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

TURİSTİK PARK’IN ADI ’UĞUR MUMCU PARKI’ OLARAK DEĞİŞTİRİLECEK

Gündemin 19. maddesi, ’Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Turistik Parkın isminin ’Uğur Mumcu Parkı’ olarak değiştirilmesi hususunun görüşülmesi’ AK Partili ve MHP’li belediye meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Oylama sonrası ilk olarak söz olan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Halil Naci Somer, "Uğur Mumcu Türk gazeteciliğe mal olmuş bir basın şehididir. Ama Adnan Menderes Bulvarı’nın alt kısmındaki parka Menderes Parkı ismini verdik. Üst kısımdaki Turistik Park’ın adının da ’Atatürk Parkı’ olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Aşağısı Menderes, yukarısı Atatürk olsun. Uğur Mumcu’nun adını da başka bir yere verelim ancak merkezdeki bir yere Atatürk’ün isminin verilmesinin daha doğru olacağına inanıyorum" dedi.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Ünal’da Somer’in teklifine destek verdiğini açıkladı.

’CEMEVLERİ’DE İBADETHANE SAYILSIN’

Gündem dışı önerge veren 7 CHP’li belediye meclisinin imzası ile meclise sunulan ’Efeler Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Cem Evleri’nin de dini ibadethane sayılması’ önergesi Başkan Özakcan tarafından meclisin oylarına sunularak oy birliği ile kabul edildi. Gündeme alınan önerge görüşülüp karar alınmak üzere Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Oylama sonrasında söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Naci Somer, konu hakkında Hukuk Komisyonu’nun Diyanet İşleri’nden görüş almasını talep etti.

Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı 2. toplantısı 5 Şubat Perşembe günü saat: 18.00’da gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.