Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tüm Emekli Sen Ankara'da toplandı

GÜNCEL 23.02.2018 - 17:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4403+ kez okundu.
 

Tüm Emekli Sen Ankara'da toplandı

Tüm Emekli Sen’in, Türkiye’nin 61 noktasına yayılmış örgütlülüğünde, il ve ilçelerdeki başkan ve yürütme kurulu üyeleri, kuruluşunun birinci yılını kutlamak ve genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısını yapmak için yurdun her yerinden Ankara’da bir araya geldi.

AYDIN- Birleşik Metal İş Sendikası’nın toplantı salonunda başlayan dört maddeden oluşan görüşmelerin en önemlisinin, yakın bir tarihte yapılması planlanan tüzük kurultayı üzerinde hararetli ve önemli sonuçlar doğuran görüşmeler olduğu belirtildi. Tüm şubelerin, merkeziyetçi anlayışın değil, tabandan gelen şubelerin güçlü kılındığı ama çok önem verilen bir genel merkez yürütme kurulu ve başkanlığın yaratılması üzerinde görüşler belirttiği vurgulandı. Merkez ve şubelerin uyum içerisinde, öncelikli emeklilerin Türkiye’deki örgütlülüğü ve resmi statünün yaratılması üzerinde yoğunlaştığı, emeklilerin gelecek sorunlarının masaya yatırılarak çözülmesi yönünde adımlar atılmasının öngörülmesi, sevindirici bulundu. Koltuk ve kişi üzerinden güdülen sendikacılığın değil, emekli haklarının savunulması üzerinden yapılacak bir sendikacılığın önemsendiği, demokratik kültürün tartışılması, akılın öne çıkarıldığı bir Türkiye’de yaşayacak emeklilerin huzur ve refahı üzerinde yoğunlaşan konuşmaların, Tüm Emekliler Sendikasının kısa bir sürede hedefe nasıl kitlendiklerinin ve bir bütünün parçalarının bir arada olmasının iç dinamikleri nasıl güçlendirtildiğinin kanıtı olan bu toplantı akşam geç saatlere kadar devam etmesi de ayrıca önemsendi. Kuruluş yıldönümünün Kurtuluş Parkı’nda Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda yapılarak şubelerin bir araya gelip dayanışma ve kaynaşma içerisinde oldukları gözlendi. Genel Başkan Salman Hürkardeş’in konuşması anlamlı ve heyecan verici bulunurken, zaman zaman alkışlarla kesildiği gözlendi. Başkanlar, gelecek vaat eden bu örgütlülüğün kısa bir sürede yasal yönüyle itibar görmesinin, Türkiye çapında büyüyeceğini ve emeklilerin gücü olacağını tartışmamız kabul ederken, ana muhalefet dahil siyasi partilerin de geceye katılması ayrıca bir anlamlı bulundu.
Tüm Emekli Sen’in, Türkiye’nin 61 noktasına yayılmış örgütlülüğünde, il ve ilçelerdeki başkan ve yürütme kurulu üyeleri, kuruluşunun birinci yılını kutlamak ve genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısını yapmak için yurdun her yerinden Ankara’da bir araya geldi.

AYDIN- Birleşik Metal İş Sendikası’nın toplantı salonunda başlayan dört maddeden oluşan görüşmelerin en önemlisinin, yakın bir tarihte yapılması planlanan tüzük kurultayı üzerinde hararetli ve önemli sonuçlar doğuran görüşmeler olduğu belirtildi. Tüm şubelerin, merkeziyetçi anlayışın değil, tabandan gelen şubelerin güçlü kılındığı ama çok önem verilen bir genel merkez yürütme kurulu ve başkanlığın yaratılması üzerinde görüşler belirttiği vurgulandı.

Merkez ve şubelerin uyum içerisinde, öncelikli emeklilerin Türkiye’deki örgütlülüğü ve resmi statünün yaratılması üzerinde yoğunlaştığı, emeklilerin gelecek sorunlarının masaya yatırılarak çözülmesi yönünde adımlar atılmasının öngörülmesi, sevindirici bulundu.

Koltuk ve kişi üzerinden güdülen sendikacılığın değil, emekli haklarının savunulması üzerinden yapılacak bir sendikacılığın önemsendiği, demokratik kültürün tartışılması, akılın öne çıkarıldığı bir Türkiye’de yaşayacak emeklilerin huzur ve refahı üzerinde yoğunlaşan konuşmaların, Tüm Emekliler Sendikasının kısa bir sürede hedefe nasıl kitlendiklerinin ve bir bütünün parçalarının bir arada olmasının iç dinamikleri nasıl güçlendirtildiğinin kanıtı olan bu toplantı akşam geç saatlere kadar devam etmesi de ayrıca önemsendi.

Kuruluş yıldönümünün Kurtuluş Parkı’nda Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda yapılarak şubelerin bir araya gelip dayanışma ve kaynaşma içerisinde oldukları gözlendi.

Genel Başkan Salman Hürkardeş’in konuşması anlamlı ve heyecan verici bulunurken, zaman zaman alkışlarla kesildiği gözlendi. Başkanlar, gelecek vaat eden bu örgütlülüğün kısa bir sürede yasal yönüyle itibar görmesinin, Türkiye çapında büyüyeceğini ve emeklilerin gücü olacağını tartışmamız kabul ederken, ana muhalefet dahil siyasi partilerin de geceye katılması ayrıca bir anlamlı bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.