Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tüm emekleri sele kapıldı

GÜNCEL 24.09.2016 - 12:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3541+ kez okundu.
 

Tüm emekleri sele kapıldı

Berna Ece, Evciler Söğütçük Deresi’nin ıslahını istedi

AYDIN- Aydın’ın Çine İlçesi’nde önceki gün etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan selde ürünlerini kaybeden Berna Ece, Söğütçük Deresi'nin ıslahını istedi. Evinin bahçesindeki harıma ektiği tüm ürünlerin selden zarar gördüğünü ve emeklerinin de hayallerinin de sele kapıldığını belirten Ece, Evciler Mahallesi'nden geçen Söğütçük Deresi'nde yıllardır ıslah çalışması yapılmadığı için mağdur olduklarını söyledi.  “Siyasiler sözlerini tutmuyor” Seçimden önce köylerine gelen siyasetçilerin sorunu çözeceklerine dair söz verdiklerini ancak sorunun seçimler geçmesine rağmen devam ettiğini ifade eden Ece, “Derenin sürekli taşması nedeniyle sürekli evimiz sular altında kalıyor. Geçimimi pazarcılık yaparak sağlıyorum. Haftanın 4 günü pazarlara gidiyorum. Çocuklarımızı evde bırakıp pazara gittiğimizde içimizde hep bir korku oluyor. Nitekim de korktuğumuz başımıza geldi. Salı günü yağan yağmurda çocuğum evde mahsur kaldı. Ben, Muğla’nın Yatağan ilçe pazarındayım. Evde mahsur kalan kızım, akrabalarımı yardımıyla kurtarıldı. Yetkililerden Söğütçük Deresi’nin ıslah edilmesini istiyorum” diye konuştu. Selin bilançosunun ağır ve 15 bin lira zararının olduğunu belirten Berna Ece, şunları söyledi: “Evimin önünde seralarım vardı. Onlar yıkıldı. Seralarımın içinde ve bahçemdeki marul, maydanoz ve rokalarım çamur altında kaldı. Yetkililerden bu zararım tespit edilmesi ve zararımın karşılanmasını istiyorum. Bu, ilk defa olan bir şey değil. Her yağmur yağdığında aynı zararı biz görüyoruz. Söğütçük Deresi'ni 10 yıl önce özel bir kepçe ve kendi imkanlarımla açtırmıştım. Şu anda o derenin içini temizletecek gücümüz yok. 10 yıldır buraya kepçe girip temizlemedi. Muhtara ve Çine Belediyesi'ne bu konuyu defalarca söyledim. Hepsi söz verdi. Seçimden önce kahveye geldiler. Dereleri düzeltip yollarımızı yaptıracaklardı. Seçim bitti, verilen sözler unutuldu. Şimdi de 'Biz bir şey yapamıyoruz, bu sorunu Devlet Su İşleri yapacak' diyorlar. Hem yerel yönetimden hem devletten yardım bekliyoruz. Bu çilenin bitmesini istiyoruz.” Berna Ece, hem yetkililerden hem de söz veren siyasetçilerden yardım istedi.
Berna Ece, Evciler Söğütçük Deresi’nin ıslahını istedi

AYDIN- Aydın’ın Çine İlçesi’nde önceki gün etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan selde ürünlerini kaybeden Berna Ece, Söğütçük Deresi'nin ıslahını istedi. Evinin bahçesindeki harıma ektiği tüm ürünlerin selden zarar gördüğünü ve emeklerinin de hayallerinin de sele kapıldığını belirten Ece, Evciler Mahallesi'nden geçen Söğütçük Deresi'nde yıllardır ıslah çalışması yapılmadığı için mağdur olduklarını söyledi. 

“Siyasiler sözlerini tutmuyor”

Seçimden önce köylerine gelen siyasetçilerin sorunu çözeceklerine dair söz verdiklerini ancak sorunun seçimler geçmesine rağmen devam ettiğini ifade eden Ece, “Derenin sürekli taşması nedeniyle sürekli evimiz sular altında kalıyor. Geçimimi pazarcılık yaparak sağlıyorum. Haftanın 4 günü pazarlara gidiyorum. Çocuklarımızı evde bırakıp pazara gittiğimizde içimizde hep bir korku oluyor. Nitekim de korktuğumuz başımıza geldi. Salı günü yağan yağmurda çocuğum evde mahsur kaldı. Ben, Muğla’nın Yatağan ilçe pazarındayım. Evde mahsur kalan kızım, akrabalarımı yardımıyla kurtarıldı. Yetkililerden Söğütçük Deresi’nin ıslah edilmesini istiyorum” diye konuştu.

Selin bilançosunun ağır ve 15 bin lira zararının olduğunu belirten Berna Ece, şunları söyledi:

“Evimin önünde seralarım vardı. Onlar yıkıldı. Seralarımın içinde ve bahçemdeki marul, maydanoz ve rokalarım çamur altında kaldı. Yetkililerden bu zararım tespit edilmesi ve zararımın karşılanmasını istiyorum. Bu, ilk defa olan bir şey değil. Her yağmur yağdığında aynı zararı biz görüyoruz. Söğütçük Deresi'ni 10 yıl önce özel bir kepçe ve kendi imkanlarımla açtırmıştım. Şu anda o derenin içini temizletecek gücümüz yok. 10 yıldır buraya kepçe girip temizlemedi. Muhtara ve Çine Belediyesi'ne bu konuyu defalarca söyledim. Hepsi söz verdi. Seçimden önce kahveye geldiler. Dereleri düzeltip yollarımızı yaptıracaklardı. Seçim bitti, verilen sözler unutuldu. Şimdi de 'Biz bir şey yapamıyoruz, bu sorunu Devlet Su İşleri yapacak' diyorlar. Hem yerel yönetimden hem devletten yardım bekliyoruz. Bu çilenin bitmesini istiyoruz.”

Berna Ece, hem yetkililerden hem de söz veren siyasetçilerden yardım istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.