Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tübitak’tan destek

EKONOMİ 06.01.2016 - 12:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4138+ kez okundu.
 

Tübitak’tan destek

Tübitak’tan Üniversite-Sanayi işbirliğine destek

TÜBİTAK, Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksek Okulu’nun hazırladığı Ar-Ge projesini 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Programı kapsamında desteklenmeye uygun buldu. TÜBİTAK, Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksek Okulu’nun hazırladığı Jeotermal Enerji ile Isıtılan Pilot Kapasitede Sürekli Akış Sistemli Kurutma Ünitesi Tasarımı, Geliştirilmesi ve Kuru Domates Üretiminde Uygulanması” konu başlıklı projeyle bölgemizin önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji kullanılarak, düşük enerji tüketimli tarımsal ürün kurutma sistemlerinin kurulması planlanıyor.   Projeyle, tarım ve gıda sektörüne önemli katkı sağlanmasının yanı sıra bölge halkının istihdamına ve bölge ekonomisine de katkı sağlanması bekleniyor. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, proje ekibinde yer alan öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Erkan Şimşek, Prof. Dr. Mustafa Çetin, Yrd. Doç. Dr. Taner Akbaş ve Yrd.Doç.Dr. Asil Alkaya ile müşteri kuruluş proje sorumlusu Gaye Neslihan Budaklı’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 
Tübitak’tan Üniversite-Sanayi işbirliğine destek

TÜBİTAK, Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksek Okulu’nun hazırladığı Ar-Ge projesini

1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Programı kapsamında desteklenmeye uygun buldu.

TÜBİTAK, Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksek Okulu’nun hazırladığı Jeotermal Enerji ile Isıtılan Pilot Kapasitede Sürekli Akış Sistemli Kurutma Ünitesi Tasarımı, Geliştirilmesi ve Kuru Domates Üretiminde Uygulanması” konu başlıklı projeyle bölgemizin önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji kullanılarak, düşük enerji tüketimli tarımsal ürün kurutma sistemlerinin kurulması planlanıyor.   Projeyle, tarım ve gıda sektörüne önemli katkı sağlanmasının yanı sıra bölge halkının istihdamına ve bölge ekonomisine de katkı sağlanması bekleniyor.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, proje ekibinde yer alan öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Erkan Şimşek, Prof. Dr. Mustafa Çetin, Yrd. Doç. Dr. Taner Akbaş ve Yrd.Doç.Dr. Asil Alkaya ile müşteri kuruluş proje sorumlusu Gaye Neslihan Budaklı’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.