Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

TÜBİTAK yarışmasından derece ile döndüler

EĞİTİM 04.04.2017 - 13:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3802+ kez okundu.
 

TÜBİTAK yarışmasından derece ile döndüler

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Aydın’dan katılan 17 proje, İzmir Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazanırken, 8 proje de dereceye girdi.

AYDIN- TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca 48.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Bölge Sergisi, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Kodlama, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında, İzmir’de Tepekule Kongre Merkezi’nde yapıldı. Bu sene 145 proje ile başvurunun gerçekleştiği yarışmada Aydın’dan 17 proje İzmir Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı, 8 proje de derece aldı. Proje yarışmasında birinci olan Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projeleri Aydın’ı, Matematik ve Sosyoloji alanlarında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı.
TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Aydın’dan katılan 17 proje, İzmir Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazanırken, 8 proje de dereceye girdi.

AYDIN- TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca 48.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Bölge Sergisi, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Kodlama, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında, İzmir’de Tepekule Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Bu sene 145 proje ile başvurunun gerçekleştiği yarışmada Aydın’dan 17 proje İzmir Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazandı, 8 proje de derece aldı.

Proje yarışmasında birinci olan Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projeleri Aydın’ı, Matematik ve Sosyoloji alanlarında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.