Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tramer Komisyonu kararı tartışılıyor

ASAYİŞ 31.10.2017 - 10:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2609+ kez okundu.
 

Tramer Komisyonu kararı tartışılıyor

Tramer Komisyonu yeşil ışıkta geçen iki aracın çarpışabileceğine hükmetti. Tramer Komisyonu’nun sürücülerin açık beyanına rağmen verdiği karar tartışmalara yol açtı.

AYDIN– Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili dosyayı görüşen Tramer Komisyonu, farklı yönlerden yeşil ışıkta geçen iki aracın çarpışabileceği gibi tartışmalı bir karara imza attı. Kaza, geçtiğimiz günlerde Efeler ilçesi Aydın-İzmir karayolu Bayındırlık Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İzmir’den Aydın yönüne seyreden Y.Z.Y. (27) idaresindeki 35 HE 0636 plakalı kamyonet, kırmızı ışıkta duramayınca Bayındırlık Bulvarı’ndan sanayiye gidiş yönünde yeşil ışığın yanmasıyla birlikte hareket eden M.B. (37) idaresindeki 09 FR 933 plakalı araca çarptı. Araçlarında meydana gelen maddi hasarın sigorta şirketleri tarafından karşılanması konusunda anlaşan sürücüler, trafik kazası tutanağını ilgili merkezlere gönderdi. İki sigorta şirketi arasında oluşan muhalefeti değerlendiren Tramer Komisyonu, “Araçların karışmış oldukları kazaya ilişkin her iki araç sürücüsünün de yeşil ışıkta geçtiğini beyan etmesi üzerine Tramer Komisyonu tarafından her iki araca yüzde 50- yüzde 50 kusur verildiği tespit edilmiştir” şeklinde tartışmalı bir karar imza attı. Tamer Komisyonun aldığı tartışmalı kararın ardından Sigorta Tahkim Komisyonu’na müracaat eden sürücü M.B., “Ulaştığım Tahkim Komisyonu yetkilileri, mevzuat gereği Tramer Komisyonu kararlarına itiraz hakkı bulunmadığını ve komisyonun aldığı tartışmalı benzer kararlar nedeniyle kendilerinin de sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Kazaya karışan diğer sürücünün ‘Kavşak arası mesafenin uzun olması nedeniyle karşıdan yeşilde geçen araca çarptım’ şeklindeki beyanına rağmen bu şekilde bir karar verilmesi Tramer Komisyonu’nun verdiği kararların ne kadar doğru olduğunu tartışılır hale getiriyor. Hiçbir kural ihlali yapmadığım kaza nedeniyle hem bir hafta aracımı kullanmadım hem de kaza giderlerinin yarısını ödemek zorunda kaldım. Başta BİMER olmak üzere tüm yasal haklarımı kullanacağım. Burada sorun olan maddi kayıp değil, komisyonun verdiği kararın adaletsizliğidir” dedi.
Tramer Komisyonu yeşil ışıkta geçen iki aracın çarpışabileceğine hükmetti. Tramer Komisyonu’nun sürücülerin açık beyanına rağmen verdiği karar tartışmalara yol açtı.

AYDIN– Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili dosyayı görüşen Tramer Komisyonu, farklı yönlerden yeşil ışıkta geçen iki aracın çarpışabileceği gibi tartışmalı bir karara imza attı.

Kaza, geçtiğimiz günlerde Efeler ilçesi Aydın-İzmir karayolu Bayındırlık Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İzmir’den Aydın yönüne seyreden Y.Z.Y. (27) idaresindeki 35 HE 0636 plakalı kamyonet, kırmızı ışıkta duramayınca Bayındırlık Bulvarı’ndan sanayiye gidiş yönünde yeşil ışığın yanmasıyla birlikte hareket eden M.B. (37) idaresindeki 09 FR 933 plakalı araca çarptı. Araçlarında meydana gelen maddi hasarın sigorta şirketleri tarafından karşılanması konusunda anlaşan sürücüler, trafik kazası tutanağını ilgili merkezlere gönderdi.

İki sigorta şirketi arasında oluşan muhalefeti değerlendiren Tramer Komisyonu, “Araçların karışmış oldukları kazaya ilişkin her iki araç sürücüsünün de yeşil ışıkta geçtiğini beyan etmesi üzerine Tramer Komisyonu tarafından her iki araca yüzde 50- yüzde 50 kusur verildiği tespit edilmiştir” şeklinde tartışmalı bir karar imza attı.

Tamer Komisyonun aldığı tartışmalı kararın ardından Sigorta Tahkim Komisyonu’na müracaat eden sürücü M.B., “Ulaştığım Tahkim Komisyonu yetkilileri, mevzuat gereği Tramer Komisyonu kararlarına itiraz hakkı bulunmadığını ve komisyonun aldığı tartışmalı benzer kararlar nedeniyle kendilerinin de sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Kazaya karışan diğer sürücünün ‘Kavşak arası mesafenin uzun olması nedeniyle karşıdan yeşilde geçen araca çarptım’ şeklindeki beyanına rağmen bu şekilde bir karar verilmesi Tramer Komisyonu’nun verdiği kararların ne kadar doğru olduğunu tartışılır hale getiriyor. Hiçbir kural ihlali yapmadığım kaza nedeniyle hem bir hafta aracımı kullanmadım hem de kaza giderlerinin yarısını ödemek zorunda kaldım. Başta BİMER olmak üzere tüm yasal haklarımı kullanacağım. Burada sorun olan maddi kayıp değil, komisyonun verdiği kararın adaletsizliğidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.