Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Trafik kazası hayatını kurtardı

TEKNOLOJİ 02.01.2015 - 18:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3802+ kez okundu.
 

Trafik kazası hayatını kurtardı

Sıradan kişiler için "talihsizlik" kabul edilebilecek bir trafik kazası, belirli bir adresi ve işi olmayan, geçimini çevredekilerin yardımıyla sağlayan Gamsız Yüksel (54) için kurtuluş oldu.

Geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı hastanede vücudundaki kırıkların yaşadığı travmayla orantısız olduğu saptanan ve lösemi teşhisi konulan Gamsız Yüksel, devletin uzattığı yardım eli sayesinde iyileşti ve tekrar barınacak yer buldu. İstanbul'da yaklaşık 5 yıldır eşinden ayrı yaşayan 3 çocuk babası Yüksel, başlarda geçici işlerde çalışarak hayatını kazandığını ancak son yıllarda düzenli bir geliri olmadığını, çevredekilerin yardımıyla geçimini sağladığını, zaman zaman taksi duraklarında yatıp kalktığını anlattı. Bir ticari taksinin çarpması sonucu kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendisiyle yakından ilgilenen hekimler sayesinde hayatının değiştiğini kaydeden Yüksel, sonraki süreçte yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: "Uzun zamandır kendimi çok kötü hissediyordum. Çok güçsüz ve bitkindim, ellerimde, ayaklarımda derman yoktu. Taksi çarptıktan sonra hastanede benimle yakından ilgilendiler. Her yerime baktılar. Sigortam yoktu ama yine de benden hiç para istemediler. Ankara'ya sevk edildikten sonra geldiğim hastanede de her şeyimle ilgilendiler. Artık iyileştim ve yeniden doğmuş gibi oldum. Allah hepsinden razı olsun." Kendisine kalınacak bir yer de bulunduğunu kaydeden Yüksel, "İstanbul'da Darülaceze'de kalacağım. Hayatımı anlatan bir kitap yazmak istiyorum" dedi. Nakil olmasaydı yaşamazdı Multipl Myolama teşhisi konulan Gamsız Yüksel'in Ankara'daki tedavisini üstlenen Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kök Hücre Nakli Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, hastanın yapılan kök hücre nakli sayesinde yaşamının kurtulduğunu bildirdi. Yüksel'in hastalığının uzun zaman öncesine dayandığını, trafik kazası geçirmemiş olsaydı fark edilemeyeceğini ifade eden Altuntaş, şu bilgileri aktardı: "İstanbul'daki doktorlar, hastanın vücudundaki kırıkların travmaya bağlı olamayacak kadar fazla olduğunu fark etmiş. Bu kadar kırığın uzun zamandır devam eden bir hastalığa bağlı olduğu düşünülmüş. Bunun üzerine ileri tetkikler yapılmış ve Multipl Myolama tanısı konmuş. Kök hücre nakli yapılması gerektiği için buraya nakledildi. Hastaya otolog nakil (kendisinden kök hücre nakli) yaptık, kemoterapi gördü ve her türlü bakımı sağlandı. Bundan sonra takibini İstanbul'daki doktorlarıyla birlikte yürüteceğiz." Yüksel'e kalacak yeri olmadığı için Darülaceze'de yer bulunduğunu anlatan Altuntaş, "Hastamızın sosyal güvencesi yoktu ama tüm masrafları devlet tarafından karşılandı. Kalacak yer sorunu da kalmadı" ifadesini kullandı.
Sıradan kişiler için "talihsizlik" kabul edilebilecek bir trafik kazası, belirli bir adresi ve işi olmayan, geçimini çevredekilerin yardımıyla sağlayan Gamsız Yüksel (54) için kurtuluş oldu.

Geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı hastanede vücudundaki kırıkların yaşadığı travmayla orantısız olduğu saptanan ve lösemi teşhisi konulan Gamsız Yüksel, devletin uzattığı yardım eli sayesinde iyileşti ve tekrar barınacak yer buldu. İstanbul'da yaklaşık 5 yıldır eşinden ayrı yaşayan 3 çocuk babası Yüksel, başlarda geçici işlerde çalışarak hayatını kazandığını ancak son yıllarda düzenli bir geliri olmadığını, çevredekilerin yardımıyla geçimini sağladığını, zaman zaman taksi duraklarında yatıp kalktığını anlattı.

Bir ticari taksinin çarpması sonucu kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendisiyle yakından ilgilenen hekimler sayesinde hayatının değiştiğini kaydeden Yüksel, sonraki süreçte yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: "Uzun zamandır kendimi çok kötü hissediyordum. Çok güçsüz ve bitkindim, ellerimde, ayaklarımda derman yoktu. Taksi çarptıktan sonra hastanede benimle yakından ilgilendiler. Her yerime baktılar. Sigortam yoktu ama yine de benden hiç para istemediler. Ankara'ya sevk edildikten sonra geldiğim hastanede de her şeyimle ilgilendiler. Artık iyileştim ve yeniden doğmuş gibi oldum. Allah hepsinden razı olsun."

Kendisine kalınacak bir yer de bulunduğunu kaydeden Yüksel, "İstanbul'da Darülaceze'de kalacağım. Hayatımı anlatan bir kitap yazmak istiyorum" dedi.

Nakil olmasaydı yaşamazdı

Multipl Myolama teşhisi konulan Gamsız Yüksel'in Ankara'daki tedavisini üstlenen Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kök Hücre Nakli Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, hastanın yapılan kök hücre nakli sayesinde yaşamının kurtulduğunu bildirdi.

Yüksel'in hastalığının uzun zaman öncesine dayandığını, trafik kazası geçirmemiş olsaydı fark edilemeyeceğini ifade eden Altuntaş, şu bilgileri aktardı: "İstanbul'daki doktorlar, hastanın vücudundaki kırıkların travmaya bağlı olamayacak kadar fazla olduğunu fark etmiş. Bu kadar kırığın uzun zamandır devam eden bir hastalığa bağlı olduğu düşünülmüş. Bunun üzerine ileri tetkikler yapılmış ve Multipl Myolama tanısı konmuş. Kök hücre nakli yapılması gerektiği için buraya nakledildi. Hastaya otolog nakil (kendisinden kök hücre nakli) yaptık, kemoterapi gördü ve her türlü bakımı sağlandı. Bundan sonra takibini İstanbul'daki doktorlarıyla birlikte yürüteceğiz." Yüksel'e kalacak yeri olmadığı için Darülaceze'de yer bulunduğunu anlatan Altuntaş, "Hastamızın sosyal güvencesi yoktu ama tüm masrafları devlet tarafından karşılandı. Kalacak yer sorunu da kalmadı" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.