Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Toplum Sağlığı Merkezi halkın arasında

TEKNOLOJİ 20.07.2016 - 19:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3627+ kez okundu.
 

Toplum Sağlığı Merkezi halkın arasında

Haziran ayı boyunca Aydın’ın Efeler ve Nazilli İlçelerinde halkın yoğun olarak bulunduğu (parklar, pazaryeri, alış-veriş merkezleri vb.) yerlerde toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Dişler, Hareketli Bu çalışmalarla, Yaşam, Obezite, Diyabet, Sigara, bağımlılık yapan maddeler, Evde Sağlık Hizmetleri, Akılcı İlaç Kullanımı, KKKA, Kanser ve KETEM konularında farkındalığın arttırılmasına yönelik filmler izletilmiş ve sunumlar yapılmış, “Sağlıklı Çocuk” adlı dergi ve diş fırçası-diş macunu seti ve broşür dağıtımı yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nca hayata geçirilen Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) Projesi ile toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırma, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, Sağlık Bakanlığımızın çalışma ve kampanyalarından toplumun haberdar edilmesi ve sağlık okuryazarlığı kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.
Haziran ayı boyunca Aydın’ın Efeler ve Nazilli İlçelerinde halkın yoğun olarak bulunduğu (parklar, pazaryeri, alış-veriş merkezleri vb.) yerlerde toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Dişler, Hareketli Bu çalışmalarla, Yaşam, Obezite, Diyabet, Sigara, bağımlılık yapan maddeler, Evde Sağlık Hizmetleri, Akılcı İlaç Kullanımı, KKKA, Kanser ve KETEM konularında farkındalığın arttırılmasına yönelik filmler izletilmiş ve sunumlar yapılmış, “Sağlıklı Çocuk” adlı dergi ve diş fırçası-diş macunu seti ve broşür dağıtımı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’nca hayata geçirilen Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) Projesi ile toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırma, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, Sağlık Bakanlığımızın çalışma ve kampanyalarından toplumun haberdar edilmesi ve sağlık okuryazarlığı kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.