Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi toplandı

EKONOMİ 23.10.2018 - 12:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1912+ kez okundu.
 

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi toplandı

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve TOBB Türkiye Madencilik Meclis Başkanı İsmet Kasapoğlu'nun başkanlığında kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılımıyla katılımıyla sektördeki son gelişmeleri görüşmek üzere Ankara’da gerçekleştirildi.

AYDIN- Toplantıya Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Madencilik Meclisi Başkan Yardımcısı Mehmet Yunus Şahin de katıldı. Toplantıda konuşan Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Sektör Meclislerinin, sektörde faaliyet gösteren en büyük firmalarla ilgili bakanlık ve kamu idaresinin temsil edildiği en önemli sektörel istişare platformu olduğunu belirterek, sektör meclislerinde alınan kararların birinci elden kamuya iletildiğini ve sorunlara çözüm bulunması amacıyla çalışmaların takip edildiğini dile getirdi. Madenciliğin ülkemizin olmazsa olması olduğunu belirten Karamehmetoğlu, sektör olarak madenin milli ürün olmasından kaynaklanan önemine dikkat çekmek gerektiğini vurguladı. ALT KOMİTE ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ Alt komite başkanlarının alt komite çalışmaları ve raporları hakkında bilgilendirmede bulunduğu toplantıda, toplantıya katılabilen Alt Komite Başkanları’ndan Metalik Madenler Alt Komitesi Başkanı Mehmet Özyurt, Mermer ve Doğaltaş Alt Komitesi Başkanı Turgut Çopuroğlu, Agrega ve Taşocakları Alt Komitesi Başkanı İbrahim Kürşat Tuna ve Madenciliği Destekleyici Hizmetler Alt Komitesi Sabri Karahan komite çalışmalarına dair değerlendirmelerde bulunarak meclis üyelerini bilgilendirdi. 3573 Sayılı Kanunun 20. maddesinde kimyevi atık, toz ve dumanla ilgili limit konsantrasyonların belirlenmemesi nedeniyle zeytinlik sahalar içinde ve bu sahalara 3 km mesafe dahilinde madencilik faaliyetlerinin yapılamadığına dikkat çeken meclis üyeleri, anılan kanun ve bu kanuna dayalı yönetmelikte zeytinlik saha tanımı yapılmamış olmasına rağmen kimyevi atık, toz ve dumanla ilgili getirilen yasaklamalar nedeniyle çok önemli maden rezervlerinin bulunduğu Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde madencilik yatırımlarının ve faaliyetlerinin yapılmaz hale geldiği ve madencilik tesisleri kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.
TOBB Türkiye Madencilik Meclisi toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve TOBB Türkiye Madencilik Meclis Başkanı İsmet Kasapoğlu'nun başkanlığında kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılımıyla katılımıyla sektördeki son gelişmeleri görüşmek üzere Ankara’da gerçekleştirildi.

AYDIN- Toplantıya Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Madencilik Meclisi Başkan Yardımcısı Mehmet Yunus Şahin de katıldı.

Toplantıda konuşan Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Sektör Meclislerinin, sektörde faaliyet gösteren en büyük firmalarla ilgili bakanlık ve kamu idaresinin temsil edildiği en önemli sektörel istişare platformu olduğunu belirterek, sektör meclislerinde alınan kararların birinci elden kamuya iletildiğini ve sorunlara çözüm bulunması amacıyla çalışmaların takip edildiğini dile getirdi. Madenciliğin ülkemizin olmazsa olması olduğunu belirten Karamehmetoğlu, sektör olarak madenin milli ürün olmasından kaynaklanan önemine dikkat çekmek gerektiğini vurguladı.

ALT KOMİTE ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Alt komite başkanlarının alt komite çalışmaları ve raporları hakkında bilgilendirmede bulunduğu toplantıda, toplantıya katılabilen Alt Komite Başkanları’ndan Metalik Madenler Alt Komitesi Başkanı Mehmet Özyurt, Mermer ve Doğaltaş Alt Komitesi Başkanı Turgut Çopuroğlu, Agrega ve Taşocakları Alt Komitesi Başkanı İbrahim Kürşat Tuna ve Madenciliği Destekleyici Hizmetler Alt Komitesi Sabri Karahan komite çalışmalarına dair değerlendirmelerde bulunarak meclis üyelerini bilgilendirdi.

3573 Sayılı Kanunun 20. maddesinde kimyevi atık, toz ve dumanla ilgili limit konsantrasyonların belirlenmemesi nedeniyle zeytinlik sahalar içinde ve bu sahalara 3 km mesafe dahilinde madencilik faaliyetlerinin yapılamadığına dikkat çeken meclis üyeleri, anılan kanun ve bu kanuna dayalı yönetmelikte zeytinlik saha tanımı yapılmamış olmasına rağmen kimyevi atık, toz ve dumanla ilgili getirilen yasaklamalar nedeniyle çok önemli maden rezervlerinin bulunduğu Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde madencilik yatırımlarının ve faaliyetlerinin yapılmaz hale geldiği ve madencilik tesisleri kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.