Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

TOBB, reformlar hayata geçiriyor

EKONOMİ 21.03.2018 - 10:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2976+ kez okundu.
 

TOBB, reformlar hayata geçiriyor

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Taleplerimiz doğrultusunda TOBB’un önerileriyle üyelerimizin yararına reformlar hayata geçiyor” dedi.

AYDIN- Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kendilerinden giden istek ve talepler doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin önerileriyle hayata geçen reformlar hakkında basın açıklaması yaptı. Kuşadası Ticaret Odası başkanı Serdar Akdoğan açıklamasında, "Ticaret Odası üyelerimiz ve ilçemizde yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini raporlar ve önemli maddeler halinde üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletiyoruz. Bakanlarımızın da katıldığı istişare toplantıları ve şuralarda tüm sıkıntılar ve çözüm önerileri gündeme geliyor. Böylelikle Oda olarak Kanun’un ön gördüğü görevlerimizin yanı sıra, üyelerimizin ve Kuşadası’nın Ankara’da sesi olmaya devam ediyoruz" dedi. Kuşadası Ticaret Odası ve tüm Türkiye’deki Oda-Borsalar’dan Ankara’ya iletilen sorunlar doğrultusunda TOBB’un önerileriyle ilgili Bakanlıklar ve bürokratlar ile yüzlerce saat süren toplantı ve müzakereler sonucu, son dönemde hayata geçen ve iş dünyası için çok önemli olan reformlardan bazılarıyla ilgili bilgi verdi. Şirket kuruluş işlemleri tek noktada, odamızda yapılıyor Tüm kuruluş işlemlerindeki 7 aşamalı prosedürlerin, 1’e inerek tüm işlemleri tek noktada gerçekleştirdiklerini belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "İmza ve defter onayı, rekabet kurumu payı işlemleri, harçlar ve ilan ücretleri ödemeleri odamızda yapılmaya başlandı” dedi. Akdoğan açıklamasının devamında, İcra-iflas mevzuatında iflas ertelemenin kaldırılarak, 6-7 sene alabilen sürecin 23 ay ile sınırlandırılacağını söyledi ve ayrıca İnşaat izinlerinde belediyelerin çeşitli birimlerinde yapılan 12 işlemin 5’e, inşaat ruhsatındaki imza sayısının ise 1’e düşürülerek, mevcutta yer alan 18 prosedürün 6’ya indirildiğini belirtti. Muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor Bir başka önemli konu olan vergi beyannamelerinin basitleştirilmesi hakkında da bilgi veren Akdoğan “Uzun süredir üzerinde çalışılan muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. İşlem süreleri ve mali açıdan çok önemli olan bu uygulama da Temmuz 2018’den itibaren tüm Türkiye’de uygulanacak” dedi. TOBB tarafından tüm tacirlerin yararına Maliye’den daha birçok talepleri olduğunu söyleyen Akdoğan, 2018 yılında da devam edecek düşük faizli nefes kredisi, KOSGEB destekleri, KGF sistemi ve KOBİ kredileriyle de yeni bir dönem başladığını belirtti. TOBB’un önerileriyle başlatılan istihdam seferberliği ile milyonlarca kişiye iş sağlandığını ve kayıtlı istihdamda rekor artış olduğunu hatırlatan Akdoğan; çalışma hayatında, SGK ve iş mevzuatında iyileştirmeler yapıldığını söyledi ve Kuşadası Ticaret Odası’nda haftada bir gün hizmet veren İŞKUR’un oda binasında Hizmet Merkezi açmasının da gündemde olduğunu dile getirdi. Akdoğan açıklamasının devamında, TOBB bünyesinde dijital dönüşüm sürecinin başladığı belirterek, yakın süreçte yenilenecek Kuşadası Ticaret Odası web sitesinden de tüm işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Taleplerimiz doğrultusunda TOBB’un önerileriyle üyelerimizin yararına reformlar hayata geçiyor” dedi.

AYDIN- Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kendilerinden giden istek ve talepler doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin önerileriyle hayata geçen reformlar hakkında basın açıklaması yaptı.

Kuşadası Ticaret Odası başkanı Serdar Akdoğan açıklamasında, "Ticaret Odası üyelerimiz ve ilçemizde yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini raporlar ve önemli maddeler halinde üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletiyoruz. Bakanlarımızın da katıldığı istişare toplantıları ve şuralarda tüm sıkıntılar ve çözüm önerileri gündeme geliyor. Böylelikle Oda olarak Kanun’un ön gördüğü görevlerimizin yanı sıra, üyelerimizin ve Kuşadası’nın Ankara’da sesi olmaya devam ediyoruz" dedi.

Kuşadası Ticaret Odası ve tüm Türkiye’deki Oda-Borsalar’dan Ankara’ya iletilen sorunlar doğrultusunda TOBB’un önerileriyle ilgili Bakanlıklar ve bürokratlar ile yüzlerce saat süren toplantı ve müzakereler sonucu, son dönemde hayata geçen ve iş dünyası için çok önemli olan reformlardan bazılarıyla ilgili bilgi verdi.

Şirket kuruluş işlemleri tek noktada, odamızda yapılıyor

Tüm kuruluş işlemlerindeki 7 aşamalı prosedürlerin, 1’e inerek tüm işlemleri tek noktada gerçekleştirdiklerini belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "İmza ve defter onayı, rekabet kurumu payı işlemleri, harçlar ve ilan ücretleri ödemeleri odamızda yapılmaya başlandı” dedi.

Akdoğan açıklamasının devamında, İcra-iflas mevzuatında iflas ertelemenin kaldırılarak, 6-7 sene alabilen sürecin 23 ay ile sınırlandırılacağını söyledi ve ayrıca İnşaat izinlerinde belediyelerin çeşitli birimlerinde yapılan 12 işlemin 5’e, inşaat ruhsatındaki imza sayısının ise 1’e düşürülerek, mevcutta yer alan 18 prosedürün 6’ya indirildiğini belirtti.

Muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor

Bir başka önemli konu olan vergi beyannamelerinin basitleştirilmesi hakkında da bilgi veren Akdoğan “Uzun süredir üzerinde çalışılan muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. İşlem süreleri ve mali açıdan çok önemli olan bu uygulama da Temmuz 2018’den itibaren tüm Türkiye’de uygulanacak” dedi.

TOBB tarafından tüm tacirlerin yararına Maliye’den daha birçok talepleri olduğunu söyleyen Akdoğan, 2018 yılında da devam edecek düşük faizli nefes kredisi, KOSGEB destekleri, KGF sistemi ve KOBİ kredileriyle de yeni bir dönem başladığını belirtti.

TOBB’un önerileriyle başlatılan istihdam seferberliği ile milyonlarca kişiye iş sağlandığını ve kayıtlı istihdamda rekor artış olduğunu hatırlatan Akdoğan; çalışma hayatında, SGK ve iş mevzuatında iyileştirmeler yapıldığını söyledi ve Kuşadası Ticaret Odası’nda haftada bir gün hizmet veren İŞKUR’un oda binasında Hizmet Merkezi açmasının da gündemde olduğunu dile getirdi. Akdoğan açıklamasının devamında, TOBB bünyesinde dijital dönüşüm sürecinin başladığı belirterek, yakın süreçte yenilenecek Kuşadası Ticaret Odası web sitesinden de tüm işlemlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.