Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tıp öğrencilerinin hedefi farkındalığı arttırmak

EĞİTİM 28.10.2018 - 16:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2563+ kez okundu.
 

Tıp öğrencilerinin hedefi farkındalığı arttırmak

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Öğrencileri Topluluğu tarafından meme kanseri farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

AYDIN -Topluluğun, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte, topluluk üyeleri tarafından yaklaşık 500 vatandaşa meme kanseriyle ilgili bilgiler verildiği bildirildi. Topluluk üyeleri, Ege Üniversitesi’nin KETEM ile yaptığı ortak bir çalışmadan yola çıkarak bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, araştırmaların kırsal kesimdeki ileri evre kanser oranının şehir merkezindekilere göre yüzde 20 daha fazla olduğunu ortaya koyduğunu, kendilerinin de kırsal kesimde yaşayanların konu ile ilgili farkındalığını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Öğrencileri Topluluğu tarafından meme kanseri farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

AYDIN -Topluluğun, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte, topluluk üyeleri tarafından yaklaşık 500 vatandaşa meme kanseriyle ilgili bilgiler verildiği bildirildi.

Topluluk üyeleri, Ege Üniversitesi’nin KETEM ile yaptığı ortak bir çalışmadan yola çıkarak bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, araştırmaların kırsal kesimdeki ileri evre kanser oranının şehir merkezindekilere göre yüzde 20 daha fazla olduğunu ortaya koyduğunu, kendilerinin de kırsal kesimde yaşayanların konu ile ilgili farkındalığını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.