Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tıp öğrencileri sağlık turnesine çıktı

SAĞLIK 29.11.2018 - 11:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2366+ kez okundu.
 

Tıp öğrencileri sağlık turnesine çıktı

Tıp Öğrencileri Germencik ilçesine bağlı dağ köylerinde köylülerin tansiyon ve şekerini ölçtü

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Öğrencileri Topluluğu ve Aydın Adnan Menderes Tıp Öğrencileri Birliği dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar için ‘sağlık turnesi’ düzenledi. Germencik ilçesine bağlı dağ köylerinde gerçekleştirilen sağlık turnesinde öğrenciler kırsal alanda yaşayan vatandaşlara sağlıklı yaşam hakkında bilgiler verip vatandaşların tansiyon ve kan şekerlerini ölçtü. ADÜ Tıp Fakültesi’nde eğitim gören 40 öğrencinin katılımıyla Germencik ilçesine bağlı kırsal Dağyeni, Dampınar ve Habibler köylerinde gerçekleştirilen sağlık turnesinde, tıp öğrencileri vatandaşları bilgilendirdi. Turne kapsamında köylülerin tansiyonu ve kan şekeri ölçülürken bir yandan da vücut kitle indeksi hakkında bilgilendirme yapıldı. Yaklaşık 400 kişi taramadan geçirilirken taramalarda diyabet hastası olduğunu bilmeyen 72 kişide yüksek şekere rastlandığı belirtildi. Köylerde yaşayan vatandaşlar akılcı ilaç kullanımı konusunda da bilinçlendirilirken, köyde yaşayıp büyüyünce doktor olmak isteyen çocuklara da köyde doktor önlüğü giydirildi. Sağlık turnesinin oldukça verimli geçtiğini ve tıp öğrencileri ile kırsal alanda yaşayan vatandaşların kaynaştığını belirten ADÜ Tıp Öğrencileri Topluluğu Bahadır Haytabey ve Sağlık Turnesi Koordinatörü Nafiz Gedik, tıp öğrencileri olarak bu tür sosyal projelere devam edeceklerini belirttiler.
Tıp Öğrencileri Germencik ilçesine bağlı dağ köylerinde köylülerin tansiyon ve şekerini ölçtü

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Öğrencileri Topluluğu ve Aydın Adnan Menderes Tıp Öğrencileri Birliği dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar için ‘sağlık turnesi’ düzenledi. Germencik ilçesine bağlı dağ köylerinde gerçekleştirilen sağlık turnesinde öğrenciler kırsal alanda yaşayan vatandaşlara sağlıklı yaşam hakkında bilgiler verip vatandaşların tansiyon ve kan şekerlerini ölçtü.

ADÜ Tıp Fakültesi’nde eğitim gören 40 öğrencinin katılımıyla Germencik ilçesine bağlı kırsal Dağyeni, Dampınar ve Habibler köylerinde gerçekleştirilen sağlık turnesinde, tıp öğrencileri vatandaşları bilgilendirdi. Turne kapsamında köylülerin tansiyonu ve kan şekeri ölçülürken bir yandan da vücut kitle indeksi hakkında bilgilendirme yapıldı. Yaklaşık 400 kişi taramadan geçirilirken taramalarda diyabet hastası olduğunu bilmeyen 72 kişide yüksek şekere rastlandığı belirtildi. Köylerde yaşayan vatandaşlar akılcı ilaç kullanımı konusunda da bilinçlendirilirken, köyde yaşayıp büyüyünce doktor olmak isteyen çocuklara da köyde doktor önlüğü giydirildi.

Sağlık turnesinin oldukça verimli geçtiğini ve tıp öğrencileri ile kırsal alanda yaşayan vatandaşların kaynaştığını belirten ADÜ Tıp Öğrencileri Topluluğu Bahadır Haytabey ve Sağlık Turnesi Koordinatörü Nafiz Gedik, tıp öğrencileri olarak bu tür sosyal projelere devam edeceklerini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.