Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

TİAP BAM’dan Afrikalıları sevindirecek çalışma

YAŞAM 12.11.2015 - 17:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2571+ kez okundu.
 

TİAP BAM’dan Afrikalıları sevindirecek çalışma

Açlık ve mikropla savaşanlar için Antik Karya Çorbası

Türkiye’de doğal ortamda yetişen endemik bitkilerden yaptığı çeşitli ilaçlarla birçok hastaya derman olan TİAP BAM dünyanın açlık ve mikropla savaşan çaresiz insanlarını düşünerek yeni bir buluş daha gerçekleştirdi. Aydın’da tamamen doğal gıdalardan yapılıp, direnci artıran vücudu adete mikroplarla savaşta galip kılan çorbaya ‘Antik Karya’ çorbası ismi verildi. Aydın Efeler ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmalardan olumlu sonuç aldıklarını belirten Türkiye İşadamları Projeleri  (TİAP) Bilimsel Araştırmalar Merkezi (BAM) Projeleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, Afrika’da yaşanan açlık ve açlığa bağlı oluşan hastalıklarla bu buluşla mücadele edilebileceğini söyledi. Hazırladıkları ve adını ‘Antik Karya Çorbası’ verdikleri bu bileşimin açlığı gidermenin yanında vücudu adeta mikroplarla savaşa hazırladığını belirten Başlık, ürünün dengeli beslenen ve rejim yapmak zorunda kalanlar için de kullanılabileceğini belirtti. “AZ YEMEK ÇOK DİRENÇ” Günümüz dünyasında insanların hastalığa yenik düşmesine neden olan etkenlerin başında ya çok fazla yemek yeme ya da gıdasızlık sorununun geldiğini belirten TİAP Projeleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, “Türkiye ve Avrupa ülkelerinde aşırı yemeye bağlı oluşan obezite hastalığına karşın, insanların açlıkla mücadele ettiği Afrika ülkelerinde de vücut direncinin yok olması nedeniyle binlerce insan önce hastalanıp sonra yaşamını kaybediyor. Var olan yerde az yenilerek dengeli beslenme ile bu sorun çözülebilir. Ancak gıda sıkıntısı yaşanan Afrika gibi ülkelerde bu yeni buluşumuzla insanların direncini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Açlık ve mikropla savaşanlar için Antik Karya Çorbası

Türkiye’de doğal ortamda yetişen endemik bitkilerden yaptığı çeşitli ilaçlarla birçok hastaya derman olan TİAP BAM dünyanın açlık ve mikropla savaşan çaresiz insanlarını düşünerek yeni bir buluş daha gerçekleştirdi. Aydın’da tamamen doğal gıdalardan yapılıp, direnci artıran vücudu adete mikroplarla savaşta galip kılan çorbaya ‘Antik Karya’ çorbası ismi verildi.

Aydın Efeler ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmalardan olumlu sonuç aldıklarını belirten Türkiye İşadamları Projeleri  (TİAP) Bilimsel Araştırmalar Merkezi (BAM) Projeleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, Afrika’da yaşanan açlık ve açlığa bağlı oluşan hastalıklarla bu buluşla mücadele edilebileceğini söyledi. Hazırladıkları ve adını ‘Antik Karya Çorbası’ verdikleri bu bileşimin açlığı gidermenin yanında vücudu adeta mikroplarla savaşa hazırladığını belirten Başlık, ürünün dengeli beslenen ve rejim yapmak zorunda kalanlar için de kullanılabileceğini belirtti.

“AZ YEMEK ÇOK DİRENÇ”

Günümüz dünyasında insanların hastalığa yenik düşmesine neden olan etkenlerin başında ya çok fazla yemek yeme ya da gıdasızlık sorununun geldiğini belirten TİAP Projeleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, “Türkiye ve Avrupa ülkelerinde aşırı yemeye bağlı oluşan obezite hastalığına karşın, insanların açlıkla mücadele ettiği Afrika ülkelerinde de vücut direncinin yok olması nedeniyle binlerce insan önce hastalanıp sonra yaşamını kaybediyor. Var olan yerde az yenilerek dengeli beslenme ile bu sorun çözülebilir. Ancak gıda sıkıntısı yaşanan Afrika gibi ülkelerde bu yeni buluşumuzla insanların direncini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.