Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

TGF’den Makalio’ya sert tepki

SİYASET 03.06.2019 - 15:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3740+ kez okundu.
 

TGF’den Makalio’ya sert tepki

Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok ağır hakaret, saldırı ve saygısızlık içeren bir haber fotoğraf yayınlanması ülkemizde büyük infial yarattı.

AYDIN- Erdoğan’ı infaz edilmiş halde gösteren bir fotoğraf yayınlayan ve ölüm çağrısı yapan gazeteye Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan, “Bu Yunan paçavrasına haddini bildirin!” çağrısı yapıldı. Konu ile ilgili olarak TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yaptığı açıklamada, “Makelio adlı paçavranın haberi, dünya basın tarihine geçen kara bir lekedir. Gazetecilikle uzaktan yakından alakası olmayan bu habercilik biçimi, silahın açıkça kağıda dönüşmüş şeklidir. Ha tabancayı doğrultup tetiği çekmişsin, ha böyle doğrudan şiddet içerip, ölüm kusan bir haber yapmışsın. Hiç farkı yok. Bunun amacı; geçmişteki yaraları, zaten tam anlamıyla saramamış olan her iki ülke halkında kin ve nefret tohumlarını bir kez daha ekip, tarihsel düşmanlığı hortlatmaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan saldırı, hakaret ve saygısızlık, doğrudan Türk halkına yapılmış demektir. Şiddetle kınıyoruz. TGF olarak Yunan Hükümet Yetkililerine, acilen gereğini yapmaya çağırıyor, halen daha var olduğuna inandığımız, evrensel basın etik kurallarını savunan Yunan basın meslek kuruluşları ile kişi hak ve özgürlüklerine duyarlı Yunanlı gazetecileri derhal göreve davet ediyoruz” Yunanistan’da yazılı ve dijital ortamda yayın yapan ve geniş bir okuyucu kitlesi olduğu bilinen “Makelio” Gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili tüyler ürpertici fotoğraflı bir haber kullanmış ve haberde, “Gelecekten bir fotoğraf. Yunan Ordusu, Hristiyanlık’ın Aziz Kurucuları ve Amerikan Petagonu’ndan ‘Kartallar’ Onu köşede bekliyorlar. CIA’dan Ölüm Senaryoları” ifadeleri kullanıldı. Birinci sayfanın tamamını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bu iğrenç saldırıya ayıran gazetenin haberinde, “Aya Sofya’nın çan kulesinde Yahuda’nın sonu” şeklinde dikkat çeken bir yorum da yer aldı. Kaynak: Kanal101.tv  
Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok ağır hakaret, saldırı ve saygısızlık içeren bir haber fotoğraf yayınlanması ülkemizde büyük infial yarattı.

AYDIN- Erdoğan’ı infaz edilmiş halde gösteren bir fotoğraf yayınlayan ve ölüm çağrısı yapan gazeteye Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan, “Bu Yunan paçavrasına haddini bildirin!” çağrısı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yaptığı açıklamada, “Makelio adlı paçavranın haberi, dünya basın tarihine geçen kara bir lekedir. Gazetecilikle uzaktan yakından alakası olmayan bu habercilik biçimi, silahın açıkça kağıda dönüşmüş şeklidir. Ha tabancayı doğrultup tetiği çekmişsin, ha böyle doğrudan şiddet içerip, ölüm kusan bir haber yapmışsın. Hiç farkı yok. Bunun amacı; geçmişteki yaraları, zaten tam anlamıyla saramamış olan her iki ülke halkında kin ve nefret tohumlarını bir kez daha ekip, tarihsel düşmanlığı hortlatmaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan saldırı, hakaret ve saygısızlık, doğrudan Türk halkına yapılmış demektir. Şiddetle kınıyoruz. TGF olarak Yunan Hükümet Yetkililerine, acilen gereğini yapmaya çağırıyor, halen daha var olduğuna inandığımız, evrensel basın etik kurallarını savunan Yunan basın meslek kuruluşları ile kişi hak ve özgürlüklerine duyarlı Yunanlı gazetecileri derhal göreve davet ediyoruz”

Yunanistan’da yazılı ve dijital ortamda yayın yapan ve geniş bir okuyucu kitlesi olduğu bilinen “Makelio” Gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili tüyler ürpertici fotoğraflı bir haber kullanmış ve haberde, “Gelecekten bir fotoğraf. Yunan Ordusu, Hristiyanlık’ın Aziz Kurucuları ve Amerikan Petagonu’ndan ‘Kartallar’ Onu köşede bekliyorlar. CIA’dan Ölüm Senaryoları” ifadeleri kullanıldı.

Birinci sayfanın tamamını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı bu iğrenç saldırıya ayıran gazetenin haberinde, “Aya Sofya’nın çan kulesinde Yahuda’nın sonu” şeklinde dikkat çeken bir yorum da yer aldı. Kaynak: Kanal101.tv

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.