Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tezhip sanatı sergisi ilgi gördü

SANAT 31.10.2017 - 09:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2724+ kez okundu.
 

Tezhip sanatı sergisi ilgi gördü

Aydın’ın Efeler ilçesinde tezhip sanatçısı Varlık Esen’in öğrencileri ile birlikte açtığı ‘Tezhip Sanatı’ sergisi yoğun ilgi gördü.

AYDIN- Efeler Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 10 gün süre ile halka açık olacak olan sergide 72 eserin yer aldığını ifade eden tezhip sanatçısı Varlık Esen, usta öğrencileri ile yapmış olduğu 4 yıllık çalışmalarından oluşan eserlerin sergilediğini belirtti. Tezhip sanatın unutulmaya yüz tutmuş olan bir Osmanlı sanatı olduğunu belirten Esen,”Tezhip Sanatı klasik sanatın en güzellerinden ve en nadide öreklerindendir. Daha çok 22 ayar altınla yapılıyor. Kendine özgü çiçekleri, yaprakları, dalları ve farklı desenleri olan ama her birin de tasarım olan bir sanattır. Çünkü tezhip sanatın da kopya olmuyor. Sanatçılar uzun süre uğraşarak kendi tasarımını hazırlayıp ondan sonra klasik renkleri kullanarak kendi eserini meydana getiriyor. Sanatçı bu alanda uzun süre çalışarak ancak yetişebiliyor” diye konuştu. Tezhip sanatçısı Varlık Esen, Bodrum Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamladıktan sonra, tezhip sanatını Aydın’da yaşatmak için çalışmalar başlattığını sözlerine ekledi.
Aydın’ın Efeler ilçesinde tezhip sanatçısı Varlık Esen’in öğrencileri ile birlikte açtığı ‘Tezhip Sanatı’ sergisi yoğun ilgi gördü.

AYDIN- Efeler Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 10 gün süre ile halka açık olacak olan sergide 72 eserin yer aldığını ifade eden tezhip sanatçısı Varlık Esen, usta öğrencileri ile yapmış olduğu 4 yıllık çalışmalarından oluşan eserlerin sergilediğini belirtti.

Tezhip sanatın unutulmaya yüz tutmuş olan bir Osmanlı sanatı olduğunu belirten Esen,”Tezhip Sanatı klasik sanatın en güzellerinden ve en nadide öreklerindendir. Daha çok 22 ayar altınla yapılıyor. Kendine özgü çiçekleri, yaprakları, dalları ve farklı desenleri olan ama her birin de tasarım olan bir sanattır. Çünkü tezhip sanatın da kopya olmuyor. Sanatçılar uzun süre uğraşarak kendi tasarımını hazırlayıp ondan sonra klasik renkleri kullanarak kendi eserini meydana getiriyor. Sanatçı bu alanda uzun süre çalışarak ancak yetişebiliyor” diye konuştu.

Tezhip sanatçısı Varlık Esen, Bodrum Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamladıktan sonra, tezhip sanatını Aydın’da yaşatmak için çalışmalar başlattığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.