Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tezgahta 15 TL’ye kadar satılan bamya yüz güldürdü

EKONOMİ 28.06.2019 - 15:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4455+ kez okundu.
 

Tezgahta 15 TL’ye kadar satılan bamya yüz güldürdü

Aydın’da Mayıs içerisinde hasadına başlanan, bu sene üretici pazarında 5-6 liradan, tezgahta ise 10-15 TL fiyatla alıcı bulan bamya çiftçinin yüzünü güldürdü.

AYDIN - Aydın’ın bamya üretiminde söz sahibi ilçelerinden biri olan Koçarlı’da çiftçiler, bu yılki satışlardan ve pazardan memnun. Koçarlı’da yaklaşık 2 bin dönüm alanda üretimi yapılan bamyanın satış fiyatları geçen yıla oranla üreticiye daha çok kazandırdı. Koçarlı Dedeköy Mahallesi Tokatbaşı Mevkii’nde kurulan toptancı pazarında satışa çıkan bamyaya pazarcılar yoğun ilgi gösteriyor. Üreticilerden aldığı bamyaların toptancılara satışını yapan Talip Temel, üreticinin bu yıl daha karlı çıktığını iddia etti. Temel, “Buradaki pazarda bamyanın kilosu 5-6 liraya alıcı buluyor. Koçarlı ovasında bu yıl 2 bin dönüm bamya ekildi. Bir ay önce başlayan bamya hasadı ile birlikte pazarda hareketlilik başladı. Yaklaşık 3-4 ay bu hareketlilik devam eder. Tabi ürün çoğalınca bu fiyatlarda biraz aşağıya düşer. Diğer mahsuller para etmedi ama Bamya ekimi yapan üreticilerin bu yıl yüzleri güldü. Tabi birde domuzlar Bamyaya zarar veremiyor, yani bamya bahçesine domuz giremiyor. Buradan toptancılar ve aracılar tarafından alınan Bamyalar Aydın pazarından Bursa Pazarına kadar tezgahdaki yerini alıyor. Tezgahta Bamyanın, 10-15 TL’ye kadar alıcısı bulunuyor” dedi.
Aydın’da Mayıs içerisinde hasadına başlanan, bu sene üretici pazarında 5-6 liradan, tezgahta ise 10-15 TL fiyatla alıcı bulan bamya çiftçinin yüzünü güldürdü.

AYDIN - Aydın’ın bamya üretiminde söz sahibi ilçelerinden biri olan Koçarlı’da çiftçiler, bu yılki satışlardan ve pazardan memnun. Koçarlı’da yaklaşık 2 bin dönüm alanda üretimi yapılan bamyanın satış fiyatları geçen yıla oranla üreticiye daha çok kazandırdı.

Koçarlı Dedeköy Mahallesi Tokatbaşı Mevkii’nde kurulan toptancı pazarında satışa çıkan bamyaya pazarcılar yoğun ilgi gösteriyor. Üreticilerden aldığı bamyaların toptancılara satışını yapan Talip Temel, üreticinin bu yıl daha karlı çıktığını iddia etti.

Temel, “Buradaki pazarda bamyanın kilosu 5-6 liraya alıcı buluyor. Koçarlı ovasında bu yıl 2 bin dönüm bamya ekildi. Bir ay önce başlayan bamya hasadı ile birlikte pazarda hareketlilik başladı. Yaklaşık 3-4 ay bu hareketlilik devam eder. Tabi ürün çoğalınca bu fiyatlarda biraz aşağıya düşer. Diğer mahsuller para etmedi ama Bamya ekimi yapan üreticilerin bu yıl yüzleri güldü. Tabi birde domuzlar Bamyaya zarar veremiyor, yani bamya bahçesine domuz giremiyor. Buradan toptancılar ve aracılar tarafından alınan Bamyalar Aydın pazarından Bursa Pazarına kadar tezgahdaki yerini alıyor. Tezgahta Bamyanın, 10-15 TL’ye kadar alıcısı bulunuyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.