Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tezbaşaran’dan büyük başarı

SANAT 15.11.2016 - 15:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3452+ kez okundu.
 

Tezbaşaran’dan büyük başarı

Elimizdeki ilimizdeki değerlerimize sahip çıkalım. O Artık TRT Güftekârı. Yazdığı güfteler bugüne kadar birçok sanatçı tarafından bestelenip seslendirilen Muğlalı Özgül Tezbaşaran, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat Federasyonu'nun (ASKEF) davetlisi olarak gittiği Antalya'da, Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Buluşması'nda 'Avrasya Şairleri Antolojisi'ne yaptığı katkılardan, başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildi.

AYDIN- Geçtiğimiz yıllarda hazırlanan ve dünyanın en kapsamlı şiir antolojisi olduğu belirtilen Avrasya Şairleri Antolojisi'nin, Guinnes Rekorlar Kitabı'na aday olduğunu belirten Tezbaşaran, "20 ülkede faaliyet gösteren ASKEF, uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor. 20 ülkeden 500 katılımcıyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleniyor. Türk Dil Birliği oluşturma projemiz olan Avrasya Şairleri Antolojisi hedefine ulaştı” dedi. Yapılması gereken her şeyi yaptıklarını kaydeden Tezbaşaran, "Şimdi Londra'dan Guinnes'den gelecek cevabı bekliyoruz. Kabul edilmek en büyük dileğimiz. ASKEF'in Antalya'daki toplantısına davet edilerek ödül almam da beni ayrıca sevindirdi" diye konuştu. Daha önce yazmış olduğu şiir kitabı “Yol Düşleri” ve ulusal şiir yarışmalarında dereceye giren şiirleriyle dikkatleri üzerine çeken Özgül Tezbaşaran’ın şiirleri TRT’nin de dikkatini çekti ve Tezbaşaran’ın TRT’ye gönderdiği güfte, TRT repertuarı devlet arşivine kaydedildi. Özgül Tezbaşaran’ın TRT’ye vermiş olduğu güfte Mustafa Ünal Yılmazer tarafından Hüzzam makamında bestelendi ve TRT devlet repertuarı devlet arşivine kaydedildi ÖZGÜLTEZBAŞARAN KİMDİR ? ”Özgül Tezbaşaran'ın çocukluğu; Bozüyük, Leyne ve Aydın'da geçmiştir. Bozüyük İlkokulu, Muğla Turgutreis Lisesi orta bölüm, Erzurum Nene Hatun Kız İlköğretim Okulu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi mezunu olan Tezbaşaran, Kahramanmaraş, Muğla, Ankara ve İzmir'de ana sınıfı, sınıf, branş (müzik, Türkçe, Folklor, Bando Takımı ) öğretmenliği yapmış, hemen hemen her sene teşekkür almıştır. 1991'de Muğla'da yılın Öğretmeni seçilerek aylıkla ödüllendilirmiştir.3 yıl Fransa Lyon St. Claude'de fahri Türkçe öğretmenliği, Türk Kültürünü tanıtım çalışmaları ve folklor öğretmenliği yapmış, Fransa'nın çeşitli yerlerinde sergiler açmıştır. Bunların yanı sıra 7 sene özel bir şirketin pazarlama müdürlüğü ile başka bir şirketin de 2 sene Muğla İl Müdürlüğünü yapmıştır. 1996'da emekli olan Tezbaşaran, 1998'de Radyo Karia'yı satın almış, Muğla'da açmış, RTÜK'den izin çıkmadığı için kapatmıştır. Aynı yıl Özgül Emlak'ı açmıştır ve halen bu işyerinin sahibi ve işletmecisidir. 2004'te yerel seçimlerde Turgut'un ilk bayan Belediye Başkan adayı olmuş. Yine 25.09.2006'da bir ilke imza atarak, Muğla Emlak Müşavirleri Derneği tarafından Yatağan Temsilcisi olarak atanmıştır. Ayrıca 2008'de Konut Finans Uzmanı olmuştur.
Elimizdeki ilimizdeki değerlerimize sahip çıkalım. O Artık TRT Güftekârı. Yazdığı güfteler bugüne kadar birçok sanatçı tarafından bestelenip seslendirilen Muğlalı Özgül Tezbaşaran, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat Federasyonu'nun (ASKEF) davetlisi olarak gittiği Antalya'da, Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Buluşması'nda 'Avrasya Şairleri Antolojisi'ne yaptığı katkılardan, başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirildi.

AYDIN- Geçtiğimiz yıllarda hazırlanan ve dünyanın en kapsamlı şiir antolojisi olduğu belirtilen Avrasya Şairleri Antolojisi'nin, Guinnes Rekorlar Kitabı'na aday olduğunu belirten Tezbaşaran, "20 ülkede faaliyet gösteren ASKEF, uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor. 20 ülkeden 500 katılımcıyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleniyor. Türk Dil Birliği oluşturma projemiz olan Avrasya Şairleri Antolojisi hedefine ulaştı” dedi.

Yapılması gereken her şeyi yaptıklarını kaydeden Tezbaşaran, "Şimdi Londra'dan Guinnes'den gelecek cevabı bekliyoruz. Kabul edilmek en büyük dileğimiz. ASKEF'in Antalya'daki toplantısına davet edilerek ödül almam da beni ayrıca sevindirdi" diye konuştu.

Daha önce yazmış olduğu şiir kitabı “Yol Düşleri” ve ulusal şiir yarışmalarında dereceye giren şiirleriyle dikkatleri üzerine çeken Özgül Tezbaşaran’ın şiirleri TRT’nin de dikkatini çekti ve Tezbaşaran’ın TRT’ye gönderdiği güfte, TRT repertuarı devlet arşivine kaydedildi. Özgül Tezbaşaran’ın TRT’ye vermiş olduğu güfte Mustafa Ünal Yılmazer tarafından Hüzzam makamında bestelendi ve TRT devlet repertuarı devlet arşivine kaydedildi

ÖZGÜLTEZBAŞARAN KİMDİR ?

”Özgül Tezbaşaran'ın çocukluğu; Bozüyük, Leyne ve Aydın'da geçmiştir. Bozüyük İlkokulu, Muğla Turgutreis Lisesi orta bölüm, Erzurum Nene Hatun Kız İlköğretim Okulu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi mezunu olan Tezbaşaran, Kahramanmaraş, Muğla, Ankara ve İzmir'de ana sınıfı, sınıf, branş (müzik, Türkçe, Folklor, Bando Takımı ) öğretmenliği yapmış, hemen hemen her sene teşekkür almıştır.

1991'de Muğla'da yılın Öğretmeni seçilerek aylıkla ödüllendilirmiştir.3 yıl Fransa Lyon St. Claude'de fahri Türkçe öğretmenliği, Türk Kültürünü tanıtım çalışmaları ve folklor öğretmenliği yapmış, Fransa'nın çeşitli yerlerinde sergiler açmıştır. Bunların yanı sıra 7 sene özel bir şirketin pazarlama müdürlüğü ile başka bir şirketin de 2 sene Muğla İl Müdürlüğünü yapmıştır. 1996'da emekli olan Tezbaşaran, 1998'de Radyo Karia'yı satın almış, Muğla'da açmış, RTÜK'den izin çıkmadığı için kapatmıştır. Aynı yıl Özgül Emlak'ı açmıştır ve halen bu işyerinin sahibi ve işletmecisidir. 2004'te yerel seçimlerde Turgut'un ilk bayan Belediye Başkan adayı olmuş. Yine 25.09.2006'da bir ilke imza atarak, Muğla Emlak Müşavirleri Derneği tarafından Yatağan Temsilcisi olarak atanmıştır. Ayrıca 2008'de Konut Finans Uzmanı olmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.