Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Teröristler 8 ton bomba yüklü kamyonla saldırdı

ASAYİŞ 09.07.2016 - 17:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2881+ kez okundu.
 

Teröristler 8 ton bomba yüklü kamyonla saldırdı

Saldırıda kullanılan kamyonun belediyeye ait olduğu ileri sürüldü. Teröristlerin patlamadan önce dikkat dağıtmak amacıyla roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı ortaya çıktı.

Mardin’deki patlamada, teröristlerin karakolda görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak için önce roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları, daha sonra ise, içerisinde yaklaşık 8 ton bomba bulunan kamyonla fedai eylem gerçekleştirdikleri öğrenildi. Saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü.  Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan terör saldırısının ayrıntıları netleşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, 2 askerin şehit olduğu, bir kadının hayatını kaybettiği, 22’si asker, 1’i korucu, 13’ü sivil 36 kişinin yaralandığı saldırıda, teröristler önce karakolun nizamiyesinde görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak amacıyla, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin de teröristlere ateş açmasıyla çatışma çıktı. Bu sırada, karakola bir kamyonun yaklaştığını gören askerler, “dur” ihtarı çekti. Ancak içerisinde yaklaşık 8 ton bomba olduğu tahmin edilen kamyonu kullanan terörist, karakola biraz daha yaklaştıktan sonra, fedai eylem gerçekleştirerek, kamyonu infilak ettirdi. Patlamada, karakol binasının neredeyse tamamı yıkılırken, çevredeki evler de büyük zarar gördü. Öte yandan, saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü. Mardin’de üçüncü kayıp Mardin’de bir askerin şehit olduğu, bir kadının da hayatını kaybettiği patlamada, ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Patlamada, yaralı sayısı da 36’ya yükseldi.  Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na teröristlerin önce bomba yüklü araç patlatıp, ardından da uzun namlulu silahlarla yaptıkları saldırıda şehit ve yaralı sayısı arttı. Bir askerin şehit olduğu, bir kadının da hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan bir asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Saldırıda, yaralı sayısı ise 36’ya yükseldi. Yaralılardan 22’sinin asker, 1’inin korucu ve 13’ünün sivil olduğu öğrenildi.    
Saldırıda kullanılan kamyonun belediyeye ait olduğu ileri sürüldü. Teröristlerin patlamadan önce dikkat dağıtmak amacıyla roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı ortaya çıktı.

Mardin’deki patlamada, teröristlerin karakolda görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak için önce roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları, daha sonra ise, içerisinde yaklaşık 8 ton bomba bulunan kamyonla fedai eylem gerçekleştirdikleri öğrenildi. Saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü. 

Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan terör saldırısının ayrıntıları netleşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, 2 askerin şehit olduğu, bir kadının hayatını kaybettiği, 22’si asker, 1’i korucu, 13’ü sivil 36 kişinin yaralandığı saldırıda, teröristler önce karakolun nizamiyesinde görevli askerlerin dikkatlerini dağıtmak amacıyla, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin de teröristlere ateş açmasıyla çatışma çıktı. Bu sırada, karakola bir kamyonun yaklaştığını gören askerler, “dur” ihtarı çekti. Ancak içerisinde yaklaşık 8 ton bomba olduğu tahmin edilen kamyonu kullanan terörist, karakola biraz daha yaklaştıktan sonra, fedai eylem gerçekleştirerek, kamyonu infilak ettirdi. Patlamada, karakol binasının neredeyse tamamı yıkılırken, çevredeki evler de büyük zarar gördü.

Öte yandan, saldırıda kullanılan kamyonun Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu da ileri sürüldü.

Mardin’de üçüncü kayıp

Mardin’de bir askerin şehit olduğu, bir kadının da hayatını kaybettiği patlamada, ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Patlamada, yaralı sayısı da 36’ya yükseldi. 

Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus Beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na teröristlerin önce bomba yüklü araç patlatıp, ardından da uzun namlulu silahlarla yaptıkları saldırıda şehit ve yaralı sayısı arttı. Bir askerin şehit olduğu, bir kadının da hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan bir asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Saldırıda, yaralı sayısı ise 36’ya yükseldi. Yaralılardan 22’sinin asker, 1’inin korucu ve 13’ünün sivil olduğu öğrenildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.