Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tepeli pelikanlar çalıştayda konuşuldu

GENEL 12.03.2018 - 12:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3485+ kez okundu.
 

Tepeli pelikanlar çalıştayda konuşuldu

Tepeli Pelikan Tür Koruma Eylem Planı Çalıştayı Doğanbey’de gerçekleştirildi.

AYDIN - Türkiye’deki 5 yaşam alanından birisi olan Büyük Menderes Deltası’nda üreyen Tepeli Pelikanların karşılaştığı tehditler, yaşadığı sorunlar ve bunlara karşılık alınacak önlemler Doğanbey Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’nde ele alındı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç ’un açılış konuşması ile başlayan çalıştay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Uzman Burak Tatar’ın tür eylem planlarının ulusal düzeyde önemi, amacı ve Bakanlıkca yapılan çalışmaları özetlemesinin ardından, Tepeli Pelikan (Pelecanus crispus) Tür Eylem Planı Projesi yürütücüleri Ege Üniversitesi Ornitologları Prof. Dr. Mehmet Sıkı ve Doç. Dr. Ortaç Onmuş’un hazırladığı sunumlar ile devam etti. Katılımcıların görüş ve önerileri ile Tepeli Pelikan’ın neslini tehdit eden faktörler belirlenerek çözüm önerileri ve mücadele yöntemlerinin tür koruma eylem planında yer alması konusunda görüş birliğine varıldı. Çalıştaya, DKMP Aydın İl Şube Müdürü Özcan Mersin ile Şube Müdürlüğü teknik personelleri, Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Söke İlçe Jandarma Komutanlığı, Didim ve Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri, Didim- Kuşadası ve Söke Belediye Başkanlıkları, Balıkçı Kooperatifleri, Köy Muhtarları, yörede yaşayan insanlar ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.
Tepeli Pelikan Tür Koruma Eylem Planı Çalıştayı Doğanbey’de gerçekleştirildi.

AYDIN - Türkiye’deki 5 yaşam alanından birisi olan Büyük Menderes Deltası’nda üreyen Tepeli Pelikanların karşılaştığı tehditler, yaşadığı sorunlar ve bunlara karşılık alınacak önlemler Doğanbey Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’nde ele alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç ’un açılış konuşması ile başlayan çalıştay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Uzman Burak Tatar’ın tür eylem planlarının ulusal düzeyde önemi, amacı ve Bakanlıkca yapılan çalışmaları özetlemesinin ardından, Tepeli Pelikan (Pelecanus crispus) Tür Eylem Planı Projesi yürütücüleri Ege Üniversitesi Ornitologları Prof. Dr. Mehmet Sıkı ve Doç. Dr. Ortaç Onmuş’un hazırladığı sunumlar ile devam etti.

Katılımcıların görüş ve önerileri ile Tepeli Pelikan’ın neslini tehdit eden faktörler belirlenerek çözüm önerileri ve mücadele yöntemlerinin tür koruma eylem planında yer alması konusunda görüş birliğine varıldı.

Çalıştaya, DKMP Aydın İl Şube Müdürü Özcan Mersin ile Şube Müdürlüğü teknik personelleri, Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Söke İlçe Jandarma Komutanlığı, Didim ve Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri, Didim- Kuşadası ve Söke Belediye Başkanlıkları, Balıkçı Kooperatifleri, Köy Muhtarları, yörede yaşayan insanlar ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.