Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tepe isim açıkladı!

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 09.06.2015 - 20:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3852+ kez okundu.
 

Tepe isim açıkladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, genel seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, genel seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay,  gazetecilerin seçim sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, mevcut durumdan nasıl bir iktidar formülün öngörüldüğünü sorması üzerine, Aktay, "Daha önce önümüze pek çıkmamış bir tablo çıkmış bulunuyor. Halkımız yeni bir tablo çıkardı ortaya, mesaj verdi bize. Herkese verdi, sadece bize değil. Bize en fazla oyu verdi" dedi. Aktay, "Bu seçimde tabii ki yapılan kampanyalar, bütün partilerin ve birtakım güçlerin bize karşı kurdukları ittifaklar, karşımıza böyle bir netice çıkarmış oluyor. Biz bu tablodan yine de ülkemizin hiçbir zarar görmeden çıkabileceği, bir çıkış sağlayabileceği bütün Türkiye'nin, halkımızın istikrarının zedelenmeyeceği, bozulmayacağı bir formül üretmeye çalışacağız. Diğer siyasi partiler de aynı sorumluluğu taşımak zorundadırlar. Biz onlardan da aynı tavrı bekliyoruz" diye konuştu. Bir gazetecinin "En olası koalisyonu hangi partiyle yapabileceğinizi düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusunu ise Aktay, şöyle yanıtladı: "O konuda hiçbir şey söylemek istemiyorum. Neticede bu süreçler daha yeni başlayacak. Millet Meclisi toplanacak, partiler bu durumu değerlendirecek. Her bir parti, kendi yetkili kurullarında bütün muhtemel durumları kendi yararları, kendi siyasetleri, politikaları açısından da değerlendirecekler. Neticede, çok karamsar olunacak bir durum da yok. Bu tablodan ya bir koalisyon çıkar, bu koalisyon çıktığı takdirde biz bir koalisyonun oluşmasını ve ülkenin tabi ki hükümetsiz kalmaması için üzerimize düşen sorumluluğu bir AK Parti olarak elbette ki yerine getirmeye çalışacağız. Ancak bu konuda da bütün seçenekler elbetteki masada olacak. Hiç kimsenin şeyin başında büyük laflar etmesi çok sakıncalı oluyor. Gerçi o lafları çok fazla da ciddiye almıyoruz açıkçası." Aktay, bir başka gazetecinin "Yani şu anda kapıyı kapattık diyen partilerin sonradan AK Parti ile bir koalisyon kurabileceği ihtimali üzerinde duruyorsunuz" şeklindeki sözleri üzerine, "Biz hiçbir seçeneği şu anda dışlamıyoruz. 'Seçenekleri dışlamadan her şeyi değerlendiriyoruz' diyebilirim. Daha fazla söz söyleyerek ben de büyük laf etme yanlışına düşmeyeyim" dedi. Erken seçim olasılığına ilişkin bir soruyu ise Aktay, "Henüz bir değerlendirme konusu değil" şeklinde yanıtladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, genel seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, genel seçim sonrası oluşan tabloyu değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay,  gazetecilerin seçim sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, mevcut durumdan nasıl bir iktidar formülün öngörüldüğünü sorması üzerine, Aktay, "Daha önce önümüze pek çıkmamış bir tablo çıkmış bulunuyor. Halkımız yeni bir tablo çıkardı ortaya, mesaj verdi bize. Herkese verdi, sadece bize değil. Bize en fazla oyu verdi" dedi.

Aktay, "Bu seçimde tabii ki yapılan kampanyalar, bütün partilerin ve birtakım güçlerin bize karşı kurdukları ittifaklar, karşımıza böyle bir netice çıkarmış oluyor. Biz bu tablodan yine de ülkemizin hiçbir zarar görmeden çıkabileceği, bir çıkış sağlayabileceği bütün Türkiye'nin, halkımızın istikrarının zedelenmeyeceği, bozulmayacağı bir formül üretmeye çalışacağız. Diğer siyasi partiler de aynı sorumluluğu taşımak zorundadırlar. Biz onlardan da aynı tavrı bekliyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "En olası koalisyonu hangi partiyle yapabileceğinizi düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusunu ise Aktay, şöyle yanıtladı:

"O konuda hiçbir şey söylemek istemiyorum. Neticede bu süreçler daha yeni başlayacak. Millet Meclisi toplanacak, partiler bu durumu değerlendirecek. Her bir parti, kendi yetkili kurullarında bütün muhtemel durumları kendi yararları, kendi siyasetleri, politikaları açısından da değerlendirecekler. Neticede, çok karamsar olunacak bir durum da yok. Bu tablodan ya bir koalisyon çıkar, bu koalisyon çıktığı takdirde biz bir koalisyonun oluşmasını ve ülkenin tabi ki hükümetsiz kalmaması için üzerimize düşen sorumluluğu bir AK Parti olarak elbette ki yerine getirmeye çalışacağız. Ancak bu konuda da bütün seçenekler elbetteki masada olacak. Hiç kimsenin şeyin başında büyük laflar etmesi çok sakıncalı oluyor. Gerçi o lafları çok fazla da ciddiye almıyoruz açıkçası."

Aktay, bir başka gazetecinin "Yani şu anda kapıyı kapattık diyen partilerin sonradan AK Parti ile bir koalisyon kurabileceği ihtimali üzerinde duruyorsunuz" şeklindeki sözleri üzerine, "Biz hiçbir seçeneği şu anda dışlamıyoruz. 'Seçenekleri dışlamadan her şeyi değerlendiriyoruz' diyebilirim. Daha fazla söz söyleyerek ben de büyük laf etme yanlışına düşmeyeyim" dedi.

Erken seçim olasılığına ilişkin bir soruyu ise Aktay, "Henüz bir değerlendirme konusu değil" şeklinde yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.