Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

TEMA’dan 'geleceğimizi kurtaralım' çağrısı

GENEL 27.09.2018 - 13:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3478+ kez okundu.
 

TEMA’dan 'geleceğimizi kurtaralım' çağrısı

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, jeotermalle enerji üretimi esnasında açığa çıkan buhar ve akışkanlarla ilgili açıklama yaptı.

AYDIN- TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, toprağa, havaya ve suya sahip çıkılması gerektiğini belirterek, tarımsal ilaçlar, arıtılmayan evsel atıklar ve jeotermal santraller nedeniyle, Aydın’ın verimli topraklarına zarar verildiğini savunarak, “Gelin hep beraber geleceğimizi kurtaralım” diyerek vatandaşları tüm canlıların ortak paydası olan çevreye karşı duyarlı olmaları için TEMA’ya üye olmaya çağırdı. TEMA Vakfı’nın; yüzlerce projeye imza attığını, ülkeyi uluslararası çevre kuruluşlarında başarıyla temsil ettiğini ve ödüller aldığını belirten Mehmet Özdemir, yerelde yapılan eğitim, ağaçlandırma, gönüllülük, savunuculuk ve bilinçlendirme konularında gönüllü üyeleriyle birlikte mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Aydın Çevre Mücadelesi (AYÇEM) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Metin Aydın da, 2007 yılında çıkarılan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu sonrası Aydın topraklarının yüzde 80’i jeotermal kullanımına açıldığını ifade ederek, Türkiye’de ihaleye çıkarılıp satılan jeotermal sahaların yüzde 73’ünün Aydın’da yer aldığı belirtti.
Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, jeotermalle enerji üretimi esnasında açığa çıkan buhar ve akışkanlarla ilgili açıklama yaptı.

AYDIN- TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, toprağa, havaya ve suya sahip çıkılması gerektiğini belirterek, tarımsal ilaçlar, arıtılmayan evsel atıklar ve jeotermal santraller nedeniyle, Aydın’ın verimli topraklarına zarar verildiğini savunarak, “Gelin hep beraber geleceğimizi kurtaralım” diyerek vatandaşları tüm canlıların ortak paydası olan çevreye karşı duyarlı olmaları için TEMA’ya üye olmaya çağırdı.

TEMA Vakfı’nın; yüzlerce projeye imza attığını, ülkeyi uluslararası çevre kuruluşlarında başarıyla temsil ettiğini ve ödüller aldığını belirten Mehmet Özdemir, yerelde yapılan eğitim, ağaçlandırma, gönüllülük, savunuculuk ve bilinçlendirme konularında gönüllü üyeleriyle birlikte mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Aydın Çevre Mücadelesi (AYÇEM) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Metin Aydın da, 2007 yılında çıkarılan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu sonrası Aydın topraklarının yüzde 80’i jeotermal kullanımına açıldığını ifade ederek, Türkiye’de ihaleye çıkarılıp satılan jeotermal sahaların yüzde 73’ünün Aydın’da yer aldığı belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.