Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

TEMA, çocuklara toprağın önemini anlattı

EĞİTİM 09.11.2018 - 10:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1940+ kez okundu.
 

TEMA, çocuklara toprağın önemini anlattı

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği Eğitim Ekibi, Efeler İmam Hatip Ortaokulu’ndan aldığı davet üzerine, okulun 5A,5B,5C,5D,5E ve 7E sınıflarında okuyan 80 öğrenci ve öğretmenleri ile buluştu.

AYDIN- TEMA Vakfı’nın 11.Eylül.1992 yılından günümüze kadar gelen 26 yıllık yolculuğu, vakfın bu yolculuğu sırasında ülkemize kazandırdıkları anlatıldı. “Erozyonla Mücadele Haftası” öncesinde, “Toprak ve İklim Değişikliği” konulu sunum, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi tarafından yapıldı. “Toprak ve İklim Değişikliği” konulu sunumda, bereketli toprakların, tüm canlıların hayat kaynağı olduğu kadar, besin güvenliği bakımından stratejik öneme sahip olduğu, bütün ihtiyaçların topraktan sağlandığı, toprak yoksa hayatın olmayacağı anlatıldı. Toprağın oluşması için etken tüm faktörlerle, bir cm kalınlığında toprağın oluşması için en az 200 yıla ihtiyaç olduğu vurgulandı. Toprağın oluşmasında iklimde yaşanan değişmelerle birlikte, güneş, yağmur, rüzgar ve canlıların etkili olduğu anlatıldı. TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi, öğretmen ve öğrencilere bir çağrıda bulunarak; evde, okulda, doğada; doğayı, toprağı, suyu, havayı kirletecek davranışlardan kaçınılmasını, çevre temizliğine önem verilmesini, dünya ve ülkemizde bulunan kaynakların sonsuz olmadığını, geri dönüşüme önem verilmesini istedi. Okul ve yerel yöneticilerimizle iş birliği halinde, okul bahçesinin tesviyesi için toprak ihtiyacının karşılanması planlanıp ağaçlandırılması, dikilen fidanların öğrenciler tarafından bakılması, çalışmaların öğretim yılı içinde sonuçlandırılması için çaba gösterilmesi kararlaştırıldı.
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği Eğitim Ekibi, Efeler İmam Hatip Ortaokulu’ndan aldığı davet üzerine, okulun 5A,5B,5C,5D,5E ve 7E sınıflarında okuyan 80 öğrenci ve öğretmenleri ile buluştu.

AYDIN- TEMA Vakfı’nın 11.Eylül.1992 yılından günümüze kadar gelen 26 yıllık yolculuğu, vakfın bu yolculuğu sırasında ülkemize kazandırdıkları anlatıldı. “Erozyonla Mücadele Haftası” öncesinde, “Toprak ve İklim Değişikliği” konulu sunum, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi tarafından yapıldı.

“Toprak ve İklim Değişikliği” konulu sunumda, bereketli toprakların, tüm canlıların hayat kaynağı olduğu kadar, besin güvenliği bakımından stratejik öneme sahip olduğu, bütün ihtiyaçların topraktan sağlandığı, toprak yoksa hayatın olmayacağı anlatıldı. Toprağın oluşması için etken tüm faktörlerle, bir cm kalınlığında toprağın oluşması için en az 200 yıla ihtiyaç olduğu vurgulandı. Toprağın oluşmasında iklimde yaşanan değişmelerle birlikte, güneş, yağmur, rüzgar ve canlıların etkili olduğu anlatıldı.

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi, öğretmen ve öğrencilere bir çağrıda bulunarak; evde, okulda, doğada; doğayı, toprağı, suyu, havayı kirletecek davranışlardan kaçınılmasını, çevre temizliğine önem verilmesini, dünya ve ülkemizde bulunan kaynakların sonsuz olmadığını, geri dönüşüme önem verilmesini istedi.

Okul ve yerel yöneticilerimizle iş birliği halinde, okul bahçesinin tesviyesi için toprak ihtiyacının karşılanması planlanıp ağaçlandırılması, dikilen fidanların öğrenciler tarafından bakılması, çalışmaların öğretim yılı içinde sonuçlandırılması için çaba gösterilmesi kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.