Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tatilini çobanlık yaparak geçiriyor

YAŞAM 11.08.2016 - 17:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3486+ kez okundu.
 

Tatilini çobanlık yaparak geçiriyor

Yaşıtları tatil yaparken o çobanlık yapıyor

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Sıla Mızrak yaz tatilini babasının yanında çobanlık yaparak geçiriyor. Tatil bölgelerinden biri olan Aydın’da yaz tatillerini annesine yardım ederek ve çobanlık yaparak geçiren 5. Sınıf öğrencisi Sıla Mızrak, denize çok yakın olmasına rağmen işlerini bırakıp denize dahi gidemediğini dile getirdi. En büyük hayalinin Ana sınıfı öğretmeni olmak olduğunu belirten Mızrak, derslerinin iyi olduğunu ve bu hayalinin gerçek olması için tatil olmasına rağmen aksatmadan ders tekrarlarını yaptığı söyledi. Yaşına rağmen ailesine yardım etmesi gerektiğini ve yaşıtları gibi tatil yapamayacağını ifade eden Sıla Mızrak,”Babam çiftçi olduğu ve başka gelirimiz olmadığı için elimden geldiği kadarıyla tatillerde ve okul dönemi içerisinde aileme yardım ediyorum.  Diğer arkadaşlarım gibi tatil yapmaya vaktimiz olmuyor. Denize çok yakınız ama oraya dahi gitmeye zamanım yok. Gün içerisinde aileme yardım ederken, okulların tatil olmasına rağmen akşamları ders tekrarlarımı yapıyorum. En büyük hayalim ana okulu öğretmeni olmak. Bunun için de elimden geldiği kadarıyla derslerime sımsıkı çalışarak başaracağım” dedi.
Yaşıtları tatil yaparken o çobanlık yapıyor

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Sıla Mızrak yaz tatilini babasının yanında çobanlık yaparak geçiriyor.

Tatil bölgelerinden biri olan Aydın’da yaz tatillerini annesine yardım ederek ve çobanlık yaparak geçiren 5. Sınıf öğrencisi Sıla Mızrak, denize çok yakın olmasına rağmen işlerini bırakıp denize dahi gidemediğini dile getirdi. En büyük hayalinin Ana sınıfı öğretmeni olmak olduğunu belirten Mızrak, derslerinin iyi olduğunu ve bu hayalinin gerçek olması için tatil olmasına rağmen aksatmadan ders tekrarlarını yaptığı söyledi.

Yaşına rağmen ailesine yardım etmesi gerektiğini ve yaşıtları gibi tatil yapamayacağını ifade eden Sıla Mızrak,”Babam çiftçi olduğu ve başka gelirimiz olmadığı için elimden geldiği kadarıyla tatillerde ve okul dönemi içerisinde aileme yardım ediyorum.  Diğer arkadaşlarım gibi tatil yapmaya vaktimiz olmuyor. Denize çok yakınız ama oraya dahi gitmeye zamanım yok. Gün içerisinde aileme yardım ederken, okulların tatil olmasına rağmen akşamları ders tekrarlarımı yapıyorum. En büyük hayalim ana okulu öğretmeni olmak. Bunun için de elimden geldiği kadarıyla derslerime sımsıkı çalışarak başaracağım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.