Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

TARSİM, süre uzattı

EKONOMİ 06.02.2018 - 10:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4038+ kez okundu.
 

TARSİM, süre uzattı

Kuraklık sigortasında poliçe kabul tarihleri uzatıldı

AYDIN - Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, üreticilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında poliçe son kabul tarihlerinin uzatıldığı bildirildi. Bu doğrultuda üreticiler, buğday ürününün yanı sıra, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumlukları için, poliçe son kabul tarihi 31 Ocak olan lokasyonlarda 15 Şubat’a kadar Kuraklık Sigortası yaptırabilecek. 2017 yılında kuru tarım alanlarında yetiştirilen buğday ürününde yüzde 60 oranındaki Devlet desteği ile uygulamaya alınan ve üreticiler tarafından ilgiyle karşılanan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası çerçevesinde 2018 yılı ekilişleriyle ilgili olarak buğday ürününe ilaveten arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünleri ve bu ürünlerin tohumluklarına da teminat verilmeye başlanmıştı. Bu ürünler, başta kuraklık olmak üzere, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış risklerine karşı güvence altına alınabiliyor.
Kuraklık sigortasında poliçe kabul tarihleri uzatıldı

AYDIN - Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, üreticilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında poliçe son kabul tarihlerinin uzatıldığı bildirildi.

Bu doğrultuda üreticiler, buğday ürününün yanı sıra, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumlukları için, poliçe son kabul tarihi 31 Ocak olan lokasyonlarda 15 Şubat’a kadar Kuraklık Sigortası yaptırabilecek.

2017 yılında kuru tarım alanlarında yetiştirilen buğday ürününde yüzde 60 oranındaki Devlet desteği ile uygulamaya alınan ve üreticiler tarafından ilgiyle karşılanan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası çerçevesinde 2018 yılı ekilişleriyle ilgili olarak buğday ürününe ilaveten arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünleri ve bu ürünlerin tohumluklarına da teminat verilmeye başlanmıştı. Bu ürünler, başta kuraklık olmak üzere, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış risklerine karşı güvence altına alınabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.