Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

TARSİM hasarları uydudan takip ediyor

TEKNOLOJİ 19.11.2018 - 12:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 59126+ kez okundu.
 

TARSİM hasarları uydudan takip ediyor

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), üreticilerin ve paydaşların memnuniyetini arttırmak amacıyla teknolojik uygulamalara odaklandığı bildirildi.

AYDIN- TARSİM’den yapılan açıklamada, bu alandaki mevcut tüm imkanlardan azami düzeyde faydalanıldığına, sistemin bu anlamda dünyadaki benzer sistemlerin üzerinde bir performansa sahip olduğuna dikkat çekildi. Kısa bir süre önce TARSİM’in hayati fonksiyonlarından biri olan risk inceleme ve değerlendirme ile hasar tespit süreçlerinde uygulamaya alınan uydu teknolojileri ve insansız hava araçları (İHA) sayesinde, yepyeni bir dönemin başladığı ve olumlu sonuçlar elde edildiği bildirildi. Bitkisel ürün sigortalarında yeni üretim sezonunun açılması ile birlikte, ilerleyen günlerde uyduların ve İHA’ların sistemde çok daha etkin ve yoğun bir şekilde kullanılacağı aktarılarak, şu ifadelere yer verildi: “Günlük uydu görüntüleri, dolu, yangın, sel ve su baskını, heyelan hasarlarının yanı sıra, risk inceleme ve değerlendirme işlemlerinde de meteorolojik verilerle desteklenerek kullanılmaya başlandı. Bu sayede istenilen tüm tarihlere ait görüntülere de ulaşma imkanı doğduğundan, hasarların teminat kapsamında olup olmadığı, poliçenin başlangıcında mı ya da öncesinde mi gerçekleştiği, yangın hasarlarının hasat işlemi öncesinde mi, sonrasında mı meydana geldiği gibi sorgulamalar yapılarak, hata payı minimize ediliyor. Bunun yanı sıra, geniş alanları etkileyen, etkisi büyük olan hasarların meydana gelmesi sonrasında ya da sigortaya kabul için yapılan risk inceleme ve değerlendirme işlemlerinde İHA’lar kullanılarak, görüntüler alınıp veriler işleniyor. Bu şekilde hasarlar, hem kısa sürede, hem de pratik bir şekilde yorumlanabiliyor. Yeni uygulamalarla elde edilen sonuçların, sisteme ve başta üreticilerimiz olmak üzere tüm paydaşlara olumlu yansımalarının artarak devam edeceğine inanıyoruz.”
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), üreticilerin ve paydaşların memnuniyetini arttırmak amacıyla teknolojik uygulamalara odaklandığı bildirildi.

AYDIN- TARSİM’den yapılan açıklamada, bu alandaki mevcut tüm imkanlardan azami düzeyde faydalanıldığına, sistemin bu anlamda dünyadaki benzer sistemlerin üzerinde bir performansa sahip olduğuna dikkat çekildi. Kısa bir süre önce TARSİM’in hayati fonksiyonlarından biri olan risk inceleme ve değerlendirme ile hasar tespit süreçlerinde uygulamaya alınan uydu teknolojileri ve insansız hava araçları (İHA) sayesinde, yepyeni bir dönemin başladığı ve olumlu sonuçlar elde edildiği bildirildi.

Bitkisel ürün sigortalarında yeni üretim sezonunun açılması ile birlikte, ilerleyen günlerde uyduların ve İHA’ların sistemde çok daha etkin ve yoğun bir şekilde kullanılacağı aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Günlük uydu görüntüleri, dolu, yangın, sel ve su baskını, heyelan hasarlarının yanı sıra, risk inceleme ve değerlendirme işlemlerinde de meteorolojik verilerle desteklenerek kullanılmaya başlandı. Bu sayede istenilen tüm tarihlere ait görüntülere de ulaşma imkanı doğduğundan, hasarların teminat kapsamında olup olmadığı, poliçenin başlangıcında mı ya da öncesinde mi gerçekleştiği, yangın hasarlarının hasat işlemi öncesinde mi, sonrasında mı meydana geldiği gibi sorgulamalar yapılarak, hata payı minimize ediliyor.

Bunun yanı sıra, geniş alanları etkileyen, etkisi büyük olan hasarların meydana gelmesi sonrasında ya da sigortaya kabul için yapılan risk inceleme ve değerlendirme işlemlerinde İHA’lar kullanılarak, görüntüler alınıp veriler işleniyor. Bu şekilde hasarlar, hem kısa sürede, hem de pratik bir şekilde yorumlanabiliyor. Yeni uygulamalarla elde edilen sonuçların, sisteme ve başta üreticilerimiz olmak üzere tüm paydaşlara olumlu yansımalarının artarak devam edeceğine inanıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.