Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tarımda tehlike çanları çalıyor

GÜNCEL 29.09.2017 - 11:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3988+ kez okundu.
 

Tarımda tehlike çanları çalıyor

Kuraklık nedeniyle Büyük Menderes Nehri kuruma aşamasına geldi

AYDIN- Aydın’da kuraklık nedeniyle tarımda tehlike çanları çalmaya başladı. Büyük Menderes Nehri kuruma aşamasına geldi, barajlardaki suyun tükenmesi nedeniyle tarla ve bahçeler sulanamaz hale geldi. Durumun oldukça sıkıntılı olduğunu belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarığoğlu, köylerde yağmur duaları tertip edilmeye başlandığını bazı köylerde ise topluca duaya çıkıldığını belirtti. Aydın il genelinde 2016-2017 yağış döneminde yeterince gerçekleşmeyen yağışlar nedeniyle 2017 yaz dönemi boyunca barajlardaki su ile tarım alanlarının sulandığını belirten yetkililer, barajlarda su kalmadığını belirtti. Yaşanan kuraklık ve bölgenin su ihtiyacını karşılayan Kemer Barajı’nda da suyun tamamen tükenmesi üzerine Büyük Menderes Nehri de su taşımaz oldu. “Zeytinlerimiz kurumak üzere” Aydın’da normal şartlarda Eylül ayının yağışlı geçtiğini ancak bu yıl ayın sonuna gelinmesine rağmen hiç yağış olmadığını belirten bölge çiftçilerinden Ahmet Eren, “Biraz önce bahçeden geldim. Zeytinlerin durumu çok kötü. Çok zor bir durumdayız. Mevsimsel dengeler bozuldu. Allah’tan rahmet bekliyoruz” diye konuştu. “Barajlarda su tükendi” Aydın’da yaşanan kuraklıktan dolayı tarım açısından zor bir dönem yaşandığını durumun da oldukça kritik olduğunu belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Gerçekten bu yıl çok kurak bir yıl geçiriyoruz. Geçen yıllarda Eylül aylarında yağış olurdu. Şu ana kadar pamukçular mısırcılar barajlardaki su ile idare ettiler. Ancak şu anda barajlarda da su kalmadı. Kuraklıktan dolayı zeytinlikler de zeytinciler de vahim durumda. Maalesef çok ciddi bir kuraklık var. Köylerin bazıları yağmur duasına çıkmış bazıları da duaya çıkmak için planlama yapıyor. Allah’tan rahmet bekliyoruz” diye konuştu.
Kuraklık nedeniyle Büyük Menderes Nehri kuruma aşamasına geldi

AYDIN- Aydın’da kuraklık nedeniyle tarımda tehlike çanları çalmaya başladı. Büyük Menderes Nehri kuruma aşamasına geldi, barajlardaki suyun tükenmesi nedeniyle tarla ve bahçeler sulanamaz hale geldi. Durumun oldukça sıkıntılı olduğunu belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarığoğlu, köylerde yağmur duaları tertip edilmeye başlandığını bazı köylerde ise topluca duaya çıkıldığını belirtti.

Aydın il genelinde 2016-2017 yağış döneminde yeterince gerçekleşmeyen yağışlar nedeniyle 2017 yaz dönemi boyunca barajlardaki su ile tarım alanlarının sulandığını belirten yetkililer, barajlarda su kalmadığını belirtti. Yaşanan kuraklık ve bölgenin su ihtiyacını karşılayan Kemer Barajı’nda da suyun tamamen tükenmesi üzerine Büyük Menderes Nehri de su taşımaz oldu.

“Zeytinlerimiz kurumak üzere”

Aydın’da normal şartlarda Eylül ayının yağışlı geçtiğini ancak bu yıl ayın sonuna gelinmesine rağmen hiç yağış olmadığını belirten bölge çiftçilerinden Ahmet Eren, “Biraz önce bahçeden geldim. Zeytinlerin durumu çok kötü. Çok zor bir durumdayız. Mevsimsel dengeler bozuldu. Allah’tan rahmet bekliyoruz” diye konuştu.

“Barajlarda su tükendi”

Aydın’da yaşanan kuraklıktan dolayı tarım açısından zor bir dönem yaşandığını durumun da oldukça kritik olduğunu belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Gerçekten bu yıl çok kurak bir yıl geçiriyoruz. Geçen yıllarda Eylül aylarında yağış olurdu. Şu ana kadar pamukçular mısırcılar barajlardaki su ile idare ettiler. Ancak şu anda barajlarda da su kalmadı. Kuraklıktan dolayı zeytinlikler de zeytinciler de vahim durumda. Maalesef çok ciddi bir kuraklık var. Köylerin bazıları yağmur duasına çıkmış bazıları da duaya çıkmak için planlama yapıyor. Allah’tan rahmet bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.