Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tarıma kazandırılan alanlar artıyor

GÜNCEL 16.10.2017 - 11:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2457+ kez okundu.
 

Tarıma kazandırılan alanlar artıyor

DSİ, Menderes Nehri Yatak Düzenleme Projesi ile tarıma kazandırılan alanların arttığını açıkladı.

AYDIN- DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Menderes Nehri’nde yapılan çalışmalar ile verimsiz tarım arazilerinin tarım yapılabilir hale getirileceğini bildirdi. Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Aydın ili, Buharkent ilçesi sınırında yer alan Feslek Regülatöründen başlayarak, Denizli Sarayköy ovasından geçen Büyük Menderes nehri üzerinde, mendereslerin iptali şeklinde projelendirilen Ana Yatak Düzenlenmesi işi ile nehrin her iki tarafında projesinde gösterilen yol platformu oluşturularak stabilize kaplı yol imalatlarının yapılması, sanat yapıları ve köprü imalatının tamamlanması, seddelerde yapılan taş tahkimat ile şevlerin oyulmalarının önlenmesi, Eski Büyük Menderes yatağının kazılan malzeme ile doldurularak bu alanların tarıma kazandırılması sağlanacaktır. Yatağın genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile tarım arazilerinde yeraltı su seviyesi de düşürülerek verimsiz tarım arazilerinin tarım yapılabilir hale getirilmesi, taşkınların önlenmesi mümkün olacaktır. Bu iş kapsamında 4 adet dragline, 2 adet hidrolik ekskavatör, 2 adet dozer, 2 adet arozöz, 1 adet yükleyici ve 9 adet kamyon ile devam edilmektedir.”
DSİ, Menderes Nehri Yatak Düzenleme Projesi ile tarıma kazandırılan alanların arttığını açıkladı.

AYDIN- DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Menderes Nehri’nde yapılan çalışmalar ile verimsiz tarım arazilerinin tarım yapılabilir hale getirileceğini bildirdi.

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Aydın ili, Buharkent ilçesi sınırında yer alan Feslek Regülatöründen başlayarak, Denizli Sarayköy ovasından geçen Büyük Menderes nehri üzerinde, mendereslerin iptali şeklinde projelendirilen Ana Yatak Düzenlenmesi işi ile nehrin her iki tarafında projesinde gösterilen yol platformu oluşturularak stabilize kaplı yol imalatlarının yapılması, sanat yapıları ve köprü imalatının tamamlanması, seddelerde yapılan taş tahkimat ile şevlerin oyulmalarının önlenmesi, Eski Büyük Menderes yatağının kazılan malzeme ile doldurularak bu alanların tarıma kazandırılması sağlanacaktır. Yatağın genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile tarım arazilerinde yeraltı su seviyesi de düşürülerek verimsiz tarım arazilerinin tarım yapılabilir hale getirilmesi, taşkınların önlenmesi mümkün olacaktır. Bu iş kapsamında 4 adet dragline, 2 adet hidrolik ekskavatör, 2 adet dozer, 2 adet arozöz, 1 adet yükleyici ve 9 adet kamyon ile devam edilmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.