Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tarıma bütçeden yüzde 1 ayrılıyor bunun da yarısı veriliyor

GÜNCEL 19.03.2019 - 21:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3538+ kez okundu.
 

Tarıma bütçeden yüzde 1 ayrılıyor bunun da yarısı veriliyor

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Avrupa’nın tarıma bütçenin yüzde 40’ını ayırdığını, Türkiye’de ise yüzde bir ayrıldığını, bunun da ancak yarısının tarıma desteğe verildiğini söyledi.

AYDIN – Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Aydın çiftçisini Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ankara’da yapılacak olan büyük kongresinde temsil edecek beş delegeyi belirledi. TZOB Genel Kurulunda Aydın’ı temsil edecek 5 asil ve 5 yedek delege, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu’nun TARİŞ Tesisleri’nde yapılan il kongresinde belirlendi. Kongrenin açılışında konuşan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Aydın’ın Türkiye tarımının en önemli başkentlerinden birisi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Bir yaşam tarzı olan tarım, insanlığın en eski uğraş alanıdır. Bugün de gıda güvenliğini sağlayacak bir meslek haline gelmiştir. Biz çiftçiler, bütün güçlüklerin üstesinden gelerek, 82 milyon vatandaşımızı, 5 milyon sığınmacıyı ve 40 – 50 milyon civarındaki turisti besliyoruz. Bunun yanı sıra da sanayimizin hammaddesini üreterek ekonomimizi güçlendirme gayreti içinde bulunuyoruz. Avrupa Birliği bütçesinin yaklaşık yüzde 40’ını tarım destekleri oluşturuyor. Bu da her yıl 50 milyar Avro’ya tekabül etmektedir. Yani bütçenin en büyük dilimini tarım destekleri oluşturmaktadır. Ülkemizde hazırlanan yıllık bütçeden tarıma ayrılan pay yüzde 1’dir. Bunun da ancak yarısı desteklemelere ayrılmaktadır. Gübre, mazot, zirai ilaç ve tohumda yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Umuyoruz ki, ileriki tarihlerde tarıma ayrılan bütçe biraz daha yukarılara çıkar, ama biz her şeye rağmen Aydın’ımız ve ülkemiz için inatla üretmeye devam edeceğiz.” Genel kurulda yapılan konuşmaların ardından başlayan oy verme işleminde, ziraat odası bulunmayan Kuşadası hariç 16 ilçede tamamlanan seçimlerde belirlenen 7’şer kişi olmak üzere toplam 112 Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Delegesi, TZOB Genel Kurulu’nda Aydın çiftçisini temsil edecek 5 asil ve 5 yedek delegeyi belirlemek için oy kullandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Mehmet Kendirlioğlu, Ali Kaykı, Mustafa Tanyeri, M. Galip Özel ve Necdet İzgü asil listede, Osman Eşiyok, İsa Sevinç, Ümit Ertem, Naim Özdamar ve Şahabettin Çapakçıoğlu ise yedek listede yer aldı.
Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Avrupa’nın tarıma bütçenin yüzde 40’ını ayırdığını, Türkiye’de ise yüzde bir ayrıldığını, bunun da ancak yarısının tarıma desteğe verildiğini söyledi.

AYDIN – Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Aydın çiftçisini Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ankara’da yapılacak olan büyük kongresinde temsil edecek beş delegeyi belirledi.

TZOB Genel Kurulunda Aydın’ı temsil edecek 5 asil ve 5 yedek delege, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu’nun TARİŞ Tesisleri’nde yapılan il kongresinde belirlendi.

Kongrenin açılışında konuşan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Aydın’ın Türkiye tarımının en önemli başkentlerinden birisi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Bir yaşam tarzı olan tarım, insanlığın en eski uğraş alanıdır. Bugün de gıda güvenliğini sağlayacak bir meslek haline gelmiştir. Biz çiftçiler, bütün güçlüklerin üstesinden gelerek, 82 milyon vatandaşımızı, 5 milyon sığınmacıyı ve 40 – 50 milyon civarındaki turisti besliyoruz.

Bunun yanı sıra da sanayimizin hammaddesini üreterek ekonomimizi güçlendirme gayreti içinde bulunuyoruz. Avrupa Birliği bütçesinin yaklaşık yüzde 40’ını tarım destekleri oluşturuyor. Bu da her yıl 50 milyar Avro’ya tekabül etmektedir. Yani bütçenin en büyük dilimini tarım destekleri oluşturmaktadır.

Ülkemizde hazırlanan yıllık bütçeden tarıma ayrılan pay yüzde 1’dir. Bunun da ancak yarısı desteklemelere ayrılmaktadır. Gübre, mazot, zirai ilaç ve tohumda yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Umuyoruz ki, ileriki tarihlerde tarıma ayrılan bütçe biraz daha yukarılara çıkar, ama biz her şeye rağmen Aydın’ımız ve ülkemiz için inatla üretmeye devam edeceğiz.”

Genel kurulda yapılan konuşmaların ardından başlayan oy verme işleminde, ziraat odası bulunmayan Kuşadası hariç 16 ilçede tamamlanan seçimlerde belirlenen 7’şer kişi olmak üzere toplam 112 Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Delegesi, TZOB Genel Kurulu’nda Aydın çiftçisini temsil edecek 5 asil ve 5 yedek delegeyi belirlemek için oy kullandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Mehmet Kendirlioğlu, Ali Kaykı, Mustafa Tanyeri, M. Galip Özel ve Necdet İzgü asil listede, Osman Eşiyok, İsa Sevinç, Ümit Ertem, Naim Özdamar ve Şahabettin Çapakçıoğlu ise yedek listede yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.