Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tarihte bir ilk kez Rusya'dan şeker aldık

EKONOMİ 18.12.2019 - 14:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2196+ kez okundu.
 

Tarihte bir ilk kez Rusya'dan şeker aldık

Rusya ilk kez Türkiye ve Yunanistan’a şeker ihracatına başladı. Sevkiyatlar deniz yoluyla gerçekleşti.

AYDIN- Gıdahattı’da yer alan habere göre, Türkiye’ye Kasım ayında bin 400 ton, Yunanistan’a 591 ton şeker sevkiyatı yapıldı. Sputnik’in haberine göre Rusya kasım ayında Türkiye ve Yunanistan’a ilk kez deniz yoluyla konteynerlerle şeker sevkiyatı yaptı. Kasım ayı içinde gönderilen şeker miktarı Türkiye’ye 1400 ton, Yunanistan’a 591 ton oldu. Rossiyskaya Gazeta’nın aktardığına göre, Tarım Piyasası Koşulları Enstitüsü’nden (İKAR) uzman Yevgeniy İvanov, “İhracattaki artış iç piyasa için çok önemli. Bu fazla şeker ürettiğimiz dördüncü sezon. İç piyasada fiyatlar önemli oranda düştü. Fazla ürün sorununun çözümü için ihracat coğrafyasının genişletilmesi önemli” dedi. İvanov’a göre, Rusya daha önce deniz yoluyla 2011 sonbaharında Karadağ’a, 2017 baharında da Mısır’a şeker sevkiyatı yapmıştı. Rusya’da bu yıl dekor düzeyde şeker üretimi bekleniyor. Rusya Tarım Bakanlığı’nın değerlendirmelerine göre, bu yıl 7 milyon tondan fazla şeker üretilmiş olacak. İKAR ise, 2019-2020 için potansiyel şeker üretim miktarını 7.200-7.600 milyon ton olarak değerlendiriyor.
Rusya ilk kez Türkiye ve Yunanistan’a şeker ihracatına başladı. Sevkiyatlar deniz yoluyla gerçekleşti.

AYDIN- Gıdahattı’da yer alan habere göre, Türkiye’ye Kasım ayında bin 400 ton, Yunanistan’a 591 ton şeker sevkiyatı yapıldı.

Sputnik’in haberine göre Rusya kasım ayında Türkiye ve Yunanistan’a ilk kez deniz yoluyla konteynerlerle şeker sevkiyatı yaptı.

Kasım ayı içinde gönderilen şeker miktarı Türkiye’ye 1400 ton, Yunanistan’a 591 ton oldu.

Rossiyskaya Gazeta’nın aktardığına göre, Tarım Piyasası Koşulları Enstitüsü’nden (İKAR) uzman Yevgeniy İvanov, “İhracattaki artış iç piyasa için çok önemli. Bu fazla şeker ürettiğimiz dördüncü sezon. İç piyasada fiyatlar önemli oranda düştü. Fazla ürün sorununun çözümü için ihracat coğrafyasının genişletilmesi önemli” dedi.

İvanov’a göre, Rusya daha önce deniz yoluyla 2011 sonbaharında Karadağ’a, 2017 baharında da Mısır’a şeker sevkiyatı yapmıştı.

Rusya’da bu yıl dekor düzeyde şeker üretimi bekleniyor. Rusya Tarım Bakanlığı’nın değerlendirmelerine göre, bu yıl 7 milyon tondan fazla şeker üretilmiş olacak. İKAR ise, 2019-2020 için potansiyel şeker üretim miktarını 7.200-7.600 milyon ton olarak değerlendiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.