Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Tarihimizi Aydınlatan Belgeler’ kitabının yazarı ADÜ Rektörü’nü ziyaret etti

EĞİTİM 27.06.2019 - 14:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3450+ kez okundu.
 

‘Tarihimizi Aydınlatan Belgeler’ kitabının yazarı ADÜ Rektörü’nü ziyaret etti

Araştırmacı Yazar Emekli Başsavcı Necdet Bayraktaroğlu’nun, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i, makamında ziyaret ettiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Türk Tarihi’ni araştırma ve derleme çalışmalarıyla tanınan Bayraktaroğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, geleceği inşa edecek gençlerin geçmişin temellerini bilmesi gerektiğini, tarihi bilgiler ve olaylara hakim olmanın önemini vurguladı. Prof. Dr. Aldemir, “Tarihçilerin yapabileceği en önemli iş, tarihsel gerçeklerin belgelerle ortaya konulması ve meselelerin çok boyutlu bir şekilde ele alınmasıdır. Bu amaçla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak misyonumuzda da belirttiğimiz gibi ulusal ve evrensel sorunlara çözüm önerileri geliştirebilecek, ülke gelişimine ve evrensel bilime katkı sağlayacak projeler üretmek ve özgün araştırmalar yapmak öncelikli hedefimizdir” şeklinde konuştu. Necdet Bayraktaroğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Türkiye siyasetinde demokrasinin mimarı olan Merhum Başbakan Adnan Menderes'in adını taşıması bilinciyle, demokrasiye ve milli değerlerine sahip çıkan gençler yetiştireceğine inancının tam olduğu ifade ederek, bu doğrultuda yürütülecek her türlü bilimsel ve tarihsel çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu belirtti. Ziyaretin sonunda Araştırmacı Yazar Emekli Başsavcı Necdet Bayraktaroğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e “Tarihimizi Aydınlatan Belgeler” isimli üçüncü kitabını hediye etti.
Araştırmacı Yazar Emekli Başsavcı Necdet Bayraktaroğlu’nun, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i, makamında ziyaret ettiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Türk Tarihi’ni araştırma ve derleme çalışmalarıyla tanınan Bayraktaroğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, geleceği inşa edecek gençlerin geçmişin temellerini bilmesi gerektiğini, tarihi bilgiler ve olaylara hakim olmanın önemini vurguladı.

Prof. Dr. Aldemir, “Tarihçilerin yapabileceği en önemli iş, tarihsel gerçeklerin belgelerle ortaya konulması ve meselelerin çok boyutlu bir şekilde ele alınmasıdır. Bu amaçla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak misyonumuzda da belirttiğimiz gibi ulusal ve evrensel sorunlara çözüm önerileri geliştirebilecek, ülke gelişimine ve evrensel bilime katkı sağlayacak projeler üretmek ve özgün araştırmalar yapmak öncelikli hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Necdet Bayraktaroğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Türkiye siyasetinde demokrasinin mimarı olan Merhum Başbakan Adnan Menderes'in adını taşıması bilinciyle, demokrasiye ve milli değerlerine sahip çıkan gençler yetiştireceğine inancının tam olduğu ifade ederek, bu doğrultuda yürütülecek her türlü bilimsel ve tarihsel çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Ziyaretin sonunda Araştırmacı Yazar Emekli Başsavcı Necdet Bayraktaroğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e “Tarihimizi Aydınlatan Belgeler” isimli üçüncü kitabını hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.