Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tarihi yapılar ilgi bekliyor

KÜLTÜR 11.01.2018 - 13:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4010+ kez okundu.
 

Tarihi yapılar ilgi bekliyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir çok tarihi yapının restore edilmek için beklediği belirtildi.

AYDIN- Efeler Belediye Meclis üyesi Ertuğrul Özdemir, ilçede cumhuriyet öncesi ve sonrasın da birden çok tarihi yapıların olduğunu ifade ederek, sorunsuz tarihi yapılar restore edilirken ‘Efeler Kültür Sanat Evi" gibi ancak bir kısmının da miraslı olduğundan el vurulmadığı ve yıkık dökük bir vaziyette kaderine terk edildiğini belirtti. Efeler Hasanefendi ve Veysipaşa Mahalleleri başta olmak üzere ilçede birçok tarihi yapının bakımsızlıktan gözle görülür vaziyette tehlike arz ettiğini belirten Özdemir, yapıların çatıları çökmüş olup yağan yağmurların da etkisiyle duvarlarında dağıldığını söyledi. Efeler Belediyesi tarafından restore edilecek bir kaç tarihi yapı sırada olmasına rağmen bunun yeterli olmadığını savunan Özdemir, ilçede yer alan birçok metruk tarihi yapıların daha fazla zarar görmemesi için ilgililerin konuya duyarlı olmalarını istedi.
Aydın’ın Efeler ilçesinde bir çok tarihi yapının restore edilmek için beklediği belirtildi.

AYDIN- Efeler Belediye Meclis üyesi Ertuğrul Özdemir, ilçede cumhuriyet öncesi ve sonrasın da birden çok tarihi yapıların olduğunu ifade ederek, sorunsuz tarihi yapılar restore edilirken ‘Efeler Kültür Sanat Evi" gibi ancak bir kısmının da miraslı olduğundan el vurulmadığı ve yıkık dökük bir vaziyette kaderine terk edildiğini belirtti.

Efeler Hasanefendi ve Veysipaşa Mahalleleri başta olmak üzere ilçede birçok tarihi yapının bakımsızlıktan gözle görülür vaziyette tehlike arz ettiğini belirten Özdemir, yapıların çatıları çökmüş olup yağan yağmurların da etkisiyle duvarlarında dağıldığını söyledi. Efeler Belediyesi tarafından restore edilecek bir kaç tarihi yapı sırada olmasına rağmen bunun yeterli olmadığını savunan Özdemir, ilçede yer alan birçok metruk tarihi yapıların daha fazla zarar görmemesi için ilgililerin konuya duyarlı olmalarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.