Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tarihi sokakta can korkusuyla yaşıyorlar

KÜLTÜR 14.01.2018 - 15:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3583+ kez okundu.
 

Tarihi sokakta can korkusuyla yaşıyorlar

Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Büyükdağlı Mahallesi’nde koruma altındaki Hacı Arap Sokak’ta mahalle sakinleri göçen duvarlar ve yıkılma tehlikesi altındaki çatıların içinde yaşamlarını sürdürüyor.

AYDIN- Kararacasu’ya bağlı Büyükdağlı Mahallesi’nde Safranbolu ve Şirince olabilecek potansiyele sahip tarihi Hacı Arap Sokak sakinleri tehlike içinde yaşamlarını sürdürüyor. Arnavut kaldırımlı tarihi sokakta başlarına bir şey düşecek korkusuyla yürümeye çekinen mahalleliler, yetkililerden çözüm bekliyor. Koruma altında bulunan evlerin duvarları göçüp, çatıları yıkılma tehlikesi içinde bulunduğunu söyleyen mahalleliler kendilerinin başka bir yere taşınarak sokağın turizme kazandırılmasını istiyorlar. Sokakta 25’e yakın tarihi evde 100’e yakın kişinin yaşadığını söyleyen Muhtar Yaşar Ceylan, “Başımıza bir şey düşse hesabını kim verecek” dedi. Evlerde herhangi bir çalışma yapma düşüncesi içerisine girseler çok fazla prosedür gerektiğini ifade eden Ceylan, “Bütün yetkililer yapacağız diyorlar öyle kalıyor. Nedense buraya bir şey yapılamıyor. Tamam, koruma altında ama düzenli bir şekilde düzenleyelim ve koruyalım. Düzenli bir şekilde yapalım” ifadelerini kullandı.
Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Büyükdağlı Mahallesi’nde koruma altındaki Hacı Arap Sokak’ta mahalle sakinleri göçen duvarlar ve yıkılma tehlikesi altındaki çatıların içinde yaşamlarını sürdürüyor.

AYDIN- Kararacasu’ya bağlı Büyükdağlı Mahallesi’nde Safranbolu ve Şirince olabilecek potansiyele sahip tarihi Hacı Arap Sokak sakinleri tehlike içinde yaşamlarını sürdürüyor. Arnavut kaldırımlı tarihi sokakta başlarına bir şey düşecek korkusuyla yürümeye çekinen mahalleliler, yetkililerden çözüm bekliyor. Koruma altında bulunan evlerin duvarları göçüp, çatıları yıkılma tehlikesi içinde bulunduğunu söyleyen mahalleliler kendilerinin başka bir yere taşınarak sokağın turizme kazandırılmasını istiyorlar.

Sokakta 25’e yakın tarihi evde 100’e yakın kişinin yaşadığını söyleyen Muhtar Yaşar Ceylan, “Başımıza bir şey düşse hesabını kim verecek” dedi. Evlerde herhangi bir çalışma yapma düşüncesi içerisine girseler çok fazla prosedür gerektiğini ifade eden Ceylan, “Bütün yetkililer yapacağız diyorlar öyle kalıyor. Nedense buraya bir şey yapılamıyor. Tamam, koruma altında ama düzenli bir şekilde düzenleyelim ve koruyalım. Düzenli bir şekilde yapalım” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.