Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tarihi Kervansaray’da Şaman sergisi

KÜLTÜR 04.08.2018 - 17:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3899+ kez okundu.
 

Tarihi Kervansaray’da Şaman sergisi

Kuşadası’nda "Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar" sergisi açıldı.

AYDIN- Kuşadası Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Yasemin Delibay tarafından hazırlanan "Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar" sergisine ev sahipliği yapıyor. Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla açılan sergide başta Orta Asya olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde görülen Şaman ritüellerine ve gündelik yaşamlarına dair nesneler yer alıyor. Orta Asya Türkleri’nden Kuzey Amerika Yerlileri’ne kadar dünyanın çeşitli bölgelerinde var olmuş Şamanizm uygulamaları ve ritüelleri esnasında kullanılan çeşitli materyallerin yer aldığı “Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar” adlı serginin açılışı yapıldı. Açılışa, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı ile belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, ünlü haber spikeri Gülgün Feyman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi, açılışa katılan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Sergilenen tüm materyallerin Yasemin Delibay tarafından el işçiliği ile üretildiği “Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar” sergisi bir ay süreyle Kervansaray’da görülebilecek.
Kuşadası’nda "Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar" sergisi açıldı.

AYDIN- Kuşadası Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Yasemin Delibay tarafından hazırlanan "Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar" sergisine ev sahipliği yapıyor. Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla açılan sergide başta Orta Asya olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde görülen Şaman ritüellerine ve gündelik yaşamlarına dair nesneler yer alıyor.

Orta Asya Türkleri’nden Kuzey Amerika Yerlileri’ne kadar dünyanın çeşitli bölgelerinde var olmuş Şamanizm uygulamaları ve ritüelleri esnasında kullanılan çeşitli materyallerin yer aldığı “Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar” adlı serginin açılışı yapıldı. Açılışa, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı ile belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, ünlü haber spikeri Gülgün Feyman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi, açılışa katılan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Sergilenen tüm materyallerin Yasemin Delibay tarafından el işçiliği ile üretildiği “Orta Asya’dan Dünyaya Şamanlar” sergisi bir ay süreyle Kervansaray’da görülebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.