Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tarihi Kavaklı Köy Pazarı açılıyor

GÜNCEL 13.10.2017 - 15:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2251+ kez okundu.
 

Tarihi Kavaklı Köy Pazarı açılıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, Aydın'ın doğal ve tarihi güzelliklerine turizm yoluyla değer katmayı ve bölge halkına ek gelir sağlamayı hedefleyen çalışmalarına bir yenisini daha eklediği bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Arapapıştı ve Çakırbeyli Köy Pazarları’nın başarıyla hayata geçirilmesiyle devam edilen "Köy Pazarları" Projesi kapsamında, Sultanhisar İlçesi’nin Kavaklı Mahallesi’nde tamamlanan "Tarihi Kavaklı Köy Pazarı" 15 Ekim Pazar günü saat 12.00’da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açılacak. Pazar tezgâhlarını büyükşehir ücretsiz veriyor Her fırsatta kalkınmanın kırsaldan başlaması gerektiğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla hayata geçirilen projede pazar yeri kuraların çekildiği belirtildi. Başlangıçta 32 pazarcının tezgâhı büyükşehir belediyesi tarafından ücretsiz olarak üreticilere tahsis edildiği, proje kapsamında, isteyen çiftçilere yeni tezgâhların yine büyükşehir belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanacağı dile getirildi. Çerçioğlu: Çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz Başkan Çerçioğlu, pazarın her hafta pazar günü açık olacağını belirtip, "Aydın'da kırsaldan kalkınmayı sağlamak için çiftçimizi desteklemeye devam ediyoruz. Yeri geldiğinde çiftçimizin elinde kalan ürünü büyükşehir belediyesi olarak aldık, yeri geldi Aydın’ımızda kullanılan çiçekleri kadın üreticilerimizden aldık. Yeri geldiğinde de üreticimize kuru yonca otu vererek destekledik. 'Köy Pazarları Projesi’yle de çiftçimizin elindeki ürünü tüketiciye aracısız ulaştırmasını sağlıyoruz. Çiftçimiz böylece ek gelir elde ediyor ve ürettiğini tüketiciye aracısız olarak ulaştırıyor. Hem çiftçi kazanıyor hem de Aydın" diye konuştu. Çerçioğlu, tüm vatandaşlarımızın alışverişlerini Tarihi Kavaklı Köy Pazarı'ndan yapmaya davet etti.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, Aydın'ın doğal ve tarihi güzelliklerine turizm yoluyla değer katmayı ve bölge halkına ek gelir sağlamayı hedefleyen çalışmalarına bir yenisini daha eklediği bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Arapapıştı ve Çakırbeyli Köy Pazarları’nın başarıyla hayata geçirilmesiyle devam edilen "Köy Pazarları" Projesi kapsamında, Sultanhisar İlçesi’nin Kavaklı Mahallesi’nde tamamlanan "Tarihi Kavaklı Köy Pazarı" 15 Ekim Pazar günü saat 12.00’da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açılacak.

Pazar tezgâhlarını büyükşehir ücretsiz veriyor

Her fırsatta kalkınmanın kırsaldan başlaması gerektiğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla hayata geçirilen projede pazar yeri kuraların çekildiği belirtildi. Başlangıçta 32 pazarcının tezgâhı büyükşehir belediyesi tarafından ücretsiz olarak üreticilere tahsis edildiği, proje kapsamında, isteyen çiftçilere yeni tezgâhların yine büyükşehir belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanacağı dile getirildi.

Çerçioğlu: Çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz

Başkan Çerçioğlu, pazarın her hafta pazar günü açık olacağını belirtip, "Aydın'da kırsaldan kalkınmayı sağlamak için çiftçimizi desteklemeye devam ediyoruz. Yeri geldiğinde çiftçimizin elinde kalan ürünü büyükşehir belediyesi olarak aldık, yeri geldi Aydın’ımızda kullanılan çiçekleri kadın üreticilerimizden aldık. Yeri geldiğinde de üreticimize kuru yonca otu vererek destekledik. 'Köy Pazarları Projesi’yle de çiftçimizin elindeki ürünü tüketiciye aracısız ulaştırmasını sağlıyoruz. Çiftçimiz böylece ek gelir elde ediyor ve ürettiğini tüketiciye aracısız olarak ulaştırıyor. Hem çiftçi kazanıyor hem de Aydın" diye konuştu.

Çerçioğlu, tüm vatandaşlarımızın alışverişlerini Tarihi Kavaklı Köy Pazarı'ndan yapmaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.