Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tarihi eser yakalandı

ASAYİŞ 06.12.2018 - 10:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1749+ kez okundu.
 

Tarihi eser yakalandı

Aydın’ın Köşk ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapan bir kişi Jandarma tarafından gözaltına alındı.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri tarafından Köşk’ün Başçayır Mahallesi’nde halkımızın kültürel ve tarihsel değerleri korumak için yapılan çok yönlü soruşturmada, C. S. isimli şüphelinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edildi. Başçayır Mahallesi’nde yapılan yol kontrol faaliyetinde durdurulan bir araçta C. S. isimli şüphelinin üstünde (3) adet sikke olduğu tahmin edilen madeni obje ele geçirildi. Adli makamlardan alınan talimat ile Aydın Müze Müdürlüğü’nce yapılan ön incelemede objelerden 1 adeti Bizans, 1 adeti Roma, 1 adet İslami döneme ait sikke olduğu tespit edilerek, sikkeler müze müdürlüğüne teslim edildi. Adli makamların talimatı ile şüpheli C. S. gözaltına alındı.
Aydın’ın Köşk ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapan bir kişi Jandarma tarafından gözaltına alındı.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri tarafından Köşk’ün Başçayır Mahallesi’nde halkımızın kültürel ve tarihsel değerleri korumak için yapılan çok yönlü soruşturmada, C. S. isimli şüphelinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edildi.

Başçayır Mahallesi’nde yapılan yol kontrol faaliyetinde durdurulan bir araçta C. S. isimli şüphelinin üstünde (3) adet sikke olduğu tahmin edilen madeni obje ele geçirildi. Adli makamlardan alınan talimat ile Aydın Müze Müdürlüğü’nce yapılan ön incelemede objelerden 1 adeti Bizans, 1 adeti Roma, 1 adet İslami döneme ait sikke olduğu tespit edilerek, sikkeler müze müdürlüğüne teslim edildi.

Adli makamların talimatı ile şüpheli C. S. gözaltına alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.