Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek

KÜLTÜR 28.06.2017 - 11:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4473+ kez okundu.
 

Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek

Nazilli’nin Esenköy Mahallesi’ndeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile eski günlerine yeniden dönecek.

AYDIN- Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın uzun süredir Anıtlar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerini yaptığı Arpaz Kalesi’nin restore edilmesi projesinde karar çıktı. Arpaz Kalesi’nde son noktaya gelindiğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, geçmişi 19. yy başlarına dayanan ve uzun senelerdir terk edilmiş Arpaz Kalesi’nin devletin de desteği ile restore edileceğini belirtti. Hukuki işlemlerin halen devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Kültürümüz ve tarihimiz açısından çok değerli olan bu yapının sahipleri olan Arpaz Ailesi bu güne kadar veraset ile ilgili hiçbir işlem yapmamış. Bu konuda biraz sıkıntılar yaşandı. Ama Kültür Vakıfları Genel Müdürlüğü’yle görüşmelerimiz sonuç getirdi. Bu gün yarın hakim ile görüşeceğim. Karar konusundaki son gelişmeye göre Arpaz Kalesi’ni restore ettireceğiz. Bunun belli bir kısmını da devlet karşılayacak. Tek gayemiz geçmişimize tarihi değerlerimize sahip çıkmak” dedi.
Nazilli’nin Esenköy Mahallesi’ndeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile eski günlerine yeniden dönecek.

AYDIN- Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın uzun süredir Anıtlar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerini yaptığı Arpaz Kalesi’nin restore edilmesi projesinde karar çıktı. Arpaz Kalesi’nde son noktaya gelindiğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, geçmişi 19. yy başlarına dayanan ve uzun senelerdir terk edilmiş Arpaz Kalesi’nin devletin de desteği ile restore edileceğini belirtti.

Hukuki işlemlerin halen devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Kültürümüz ve tarihimiz açısından çok değerli olan bu yapının sahipleri olan Arpaz Ailesi bu güne kadar veraset ile ilgili hiçbir işlem yapmamış. Bu konuda biraz sıkıntılar yaşandı. Ama Kültür Vakıfları Genel Müdürlüğü’yle görüşmelerimiz sonuç getirdi. Bu gün yarın hakim ile görüşeceğim. Karar konusundaki son gelişmeye göre Arpaz Kalesi’ni restore ettireceğiz. Bunun belli bir kısmını da devlet karşılayacak. Tek gayemiz geçmişimize tarihi değerlerimize sahip çıkmak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.