Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tales Matematik Müzesi TIR’ı Türkiye turuna çıkıyor

EĞİTİM 09.02.2019 - 11:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4120+ kez okundu.
 

Tales Matematik Müzesi TIR’ı Türkiye turuna çıkıyor

Başak koleji, ‘QNB Finans Bank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR’ı Türkiye’de’ Projesini basına tanıttı.

AYDIN- Başak Koleji Kurucu Temsilcisi F. Alp Ayaydın ve Genel Direktör Metin Akyol’un sunumunda gerçekleşen toplantıda proje hakkında detaylı bilgiler verildi. QNB Finansbank işbirliğinde ve sponsorluğunda düzenlenen, Tales Matematik Müzesi’ndeki materyallerin örneklerinden oluşan QNB Finans Bank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR’ı Projesi, Eylül 2018’den Şubat 2019 tarihine kadar 17 ilde 40 bin çocukla buluştu. 2. etabına başlanılan proje kapsamında gezici TIR, Haziran 2019’a dek tüm Türkiye’de on binlerce çocukla daha buluşacak. Projenin ilk haftası Muğla’da bulunan TIR, Burdur, Isparta, illerinde devam edecek ve Muş, Kars, Giresun, Ankara, İstanbul, gibi pek çok şehirde daha yer alacak. Toplam 35 adet modül ve beş ayrı atölye ile 15 ayrı ili ziyaret edecek olan gezici TIR Anadolu’da on binlerce çocuğun matematiğin keyifli dünyasını keşfetmelerini sağlamayı hedefliyor. Gezici TIR’ı ziyaret edecek çocuklar, hem oyunlar hem de matematiği uygulamalı olarak yeniden keşfediyor, atölye çalışmalarına katılarak matematiğin günlük hayatımıza olan etkilerini gözlemleme fırsatı yakalıyor. Matematiği soyuttan somuta taşıyan proje, matematiğe dokunma fırsatı yaratıyor.
Başak koleji, ‘QNB Finans Bank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR’ı Türkiye’de’ Projesini basına tanıttı.

AYDIN- Başak Koleji Kurucu Temsilcisi F. Alp Ayaydın ve Genel Direktör Metin Akyol’un sunumunda gerçekleşen toplantıda proje hakkında detaylı bilgiler verildi.

QNB Finansbank işbirliğinde ve sponsorluğunda düzenlenen, Tales Matematik Müzesi’ndeki materyallerin örneklerinden oluşan QNB Finans Bank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR’ı Projesi, Eylül 2018’den Şubat 2019 tarihine kadar 17 ilde 40 bin çocukla buluştu. 2. etabına başlanılan proje kapsamında gezici TIR, Haziran 2019’a dek tüm Türkiye’de on binlerce çocukla daha buluşacak.

Projenin ilk haftası Muğla’da bulunan TIR, Burdur, Isparta, illerinde devam edecek ve Muş, Kars, Giresun, Ankara, İstanbul, gibi pek çok şehirde daha yer alacak. Toplam 35 adet modül ve beş ayrı atölye ile 15 ayrı ili ziyaret edecek olan gezici TIR Anadolu’da on binlerce çocuğun matematiğin keyifli dünyasını keşfetmelerini sağlamayı hedefliyor. Gezici TIR’ı ziyaret edecek çocuklar, hem oyunlar hem de matematiği uygulamalı olarak yeniden keşfediyor, atölye çalışmalarına katılarak matematiğin günlük hayatımıza olan etkilerini gözlemleme fırsatı yakalıyor. Matematiği soyuttan somuta taşıyan proje, matematiğe dokunma fırsatı yaratıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.