Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tabiplerden geçici görevlendirmeye tepki

SAĞLIK 08.03.2018 - 12:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3021+ kez okundu.
 

Tabiplerden geçici görevlendirmeye tepki

Aydın Tabip Odası Eski Başkan Dr. Metin Aydın’ın geçici görevlendirilmesine tepki gösterdi.

AYDIN – Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, odanın eski başkanlarından Dr. Metin Aydın’ın 1 ay geçici süreyle Didim’de görevlendirilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Aydın Tabip Odası eski başkanlarından Nöroloji Uzmanı Dr. Metin Aydın, 1 ay süre ile Didim ilçesine görevlendirilmiştir. Personel Dağılım Cetvelinde kadrosu 1 adet nöroloji hekimi olan Didim Devlet Hastanesi’nde nöroloji uzmanı hekim mevcut olup, görevi başındadır. Yaz ayları yoğunluğu da olmadığına göre bu görevlendirmenin mantıki bir yönü ve gerekçesi bulunmamaktadır. Hukuka ve kamu yararı amacına aykırı geçici görevlendirmeler gibi işlemlerden mağdur olan personel içerisinde sağlık personeli fazlasıyla yer tutmaktadır. Belirli bir kamu hizmetine ihtiyaç duyulan bir bölgede yeni personel istihdamı ve bu personelin o bölgede atama ya da nakil yolu ile görevlendirilmesi beklenirken, onun yerine ihtiyaç duyulan kamu hizmetinin süreli geçici görevlendirme işlemleri ile gördürülmesinde hukuka ve kamu yararına uygunluk bulunamaz. Her koşulda bir istisnai rejim olan geçici görevlendirme uygulamalarında istisna kural halini almamalıdır. Aydın Tabip Odası olarak geçici görevlendirme adı altında yapılan bu uygulamanın ayrıca merkez hastanelerinde hizmeti aksattığını ve bu uygulamaların kamu yararına olmadığını düşünmekteyiz. Meslektaşımız Dr. Metin Aydın özelinde yapılan bu uygulama kaldırılmalı ve hastaların mağduriyeti bir an önce önlenmelidir.”
Aydın Tabip Odası Eski Başkan Dr. Metin Aydın’ın geçici görevlendirilmesine tepki gösterdi.

AYDIN – Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, odanın eski başkanlarından Dr. Metin Aydın’ın 1 ay geçici süreyle Didim’de görevlendirilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Aydın Tabip Odası eski başkanlarından Nöroloji Uzmanı Dr. Metin Aydın, 1 ay süre ile Didim ilçesine görevlendirilmiştir. Personel Dağılım Cetvelinde kadrosu 1 adet nöroloji hekimi olan Didim Devlet Hastanesi’nde nöroloji uzmanı hekim mevcut olup, görevi başındadır. Yaz ayları yoğunluğu da olmadığına göre bu görevlendirmenin mantıki bir yönü ve gerekçesi bulunmamaktadır.

Hukuka ve kamu yararı amacına aykırı geçici görevlendirmeler gibi işlemlerden mağdur olan personel içerisinde sağlık personeli fazlasıyla yer tutmaktadır. Belirli bir kamu hizmetine ihtiyaç duyulan bir bölgede yeni personel istihdamı ve bu personelin o bölgede atama ya da nakil yolu ile görevlendirilmesi beklenirken, onun yerine ihtiyaç duyulan kamu hizmetinin süreli geçici görevlendirme işlemleri ile gördürülmesinde hukuka ve kamu yararına uygunluk bulunamaz. Her koşulda bir istisnai rejim olan geçici görevlendirme uygulamalarında istisna kural halini almamalıdır.

Aydın Tabip Odası olarak geçici görevlendirme adı altında yapılan bu uygulamanın ayrıca merkez hastanelerinde hizmeti aksattığını ve bu uygulamaların kamu yararına olmadığını düşünmekteyiz. Meslektaşımız Dr. Metin Aydın özelinde yapılan bu uygulama kaldırılmalı ve hastaların mağduriyeti bir an önce önlenmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.