Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Tabip Odası Yönetimi’nden Başkan Karagözlü’ye destek

SAĞLIK 18.10.2017 - 15:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2753+ kez okundu.
 

Tabip Odası Yönetimi’nden Başkan Karagözlü’ye destek

Aydın Tabip Odası Yönetimi, yaptığı basın açıklaması ile önceki gün odanın eski bir üyesi tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü’ye sahip çıktı.

AYDIN- Aydın Tabip Odası’nın, kurulduğu 1953 yılından itibaren, yalnızca Aydın’ın değil, ülkemizin sağlık ortamı için ciddi çalışmalar yaptığını hatırlatan oda yönetimi, “Bu çalışmalar sadece sağlık ortamı ile sınırlı kalmamış, bu ortamı belirleyen tüm sorunlar ile uğraşılmıştır” diyerek suç duyurusunda bulunan Güneri Kuruöz’ün kamuoyunu gereksiz şekilde meşgul ettiğini belirtti. Aydın Tabip Odası Yönetimi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Aydın Tabip Odası 6023 sayılı yasa ile kurulan T.C. Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan ‘kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar’dan bir tanesidir. Bu özelliği nedeni ile çalışmalarının izlenebilir ve denetlenebilir olması en önemli özelliğidir. İki yılda bir yapılan seçimli genel kurulları başta olmak üzere herkesin üretim süreçleri hakkında görüş ve önerilerini sunabileceği, istenirse de yönetim için aday olunabileceği ortamlar bulunmaktadır. Bu haberde suç duyurusunda bulunan kişi de, geçmiş dönemde Odamızın yönetim kurulu üyeliği görevini yapmıştır. Sonrasında başka bir ile atandığından şu anda Odamızın üyesi değildir” denildi. Aydın Tabip Odası, kurulduğu 1953 yılından itibaren, yalnızca Aydın’ın değil ülkemizin sağlık ortamı için ciddi çalışmalar yaptığı da hatırlatılan açıklamanın devamında, “Bu çalışmalar sadece sağlık ortamı ile sınırlı kalmamış, bu ortamı belirleyen tüm sorunlar ile uğraşılmıştır. İlimizdeki sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde ülkemizin özgürlük ve demokrasi hayatı ile ilimizin çevre sorunları bunlardan en önemlileridir. Bu örgütsel gelenek, Dr. Hakan Karagözlü’nün başkanlığını yapmakta olan mevcut yönetim için de geçerlidir. Tüm bunların gerçekleştirilmesinde en önemli destek ise, meslektaşlarımızdır. Aydın Tabip Odası, doğal olarak tüm hekimlerin ve kamusal niteliği nedeni ile de tüm Aydın halkınındır. Sağlık ortamında yaşanan birçok sorun bulunmakta iken, kamuoyunu bu açıklama ile meşgul etmek zorunda kaldığımız için üzgünüz” ifadelerine yer verildi.
Aydın Tabip Odası Yönetimi, yaptığı basın açıklaması ile önceki gün odanın eski bir üyesi tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü’ye sahip çıktı.

AYDIN- Aydın Tabip Odası’nın, kurulduğu 1953 yılından itibaren, yalnızca Aydın’ın değil, ülkemizin sağlık ortamı için ciddi çalışmalar yaptığını hatırlatan oda yönetimi, “Bu çalışmalar sadece sağlık ortamı ile sınırlı kalmamış, bu ortamı belirleyen tüm sorunlar ile uğraşılmıştır” diyerek suç duyurusunda bulunan Güneri Kuruöz’ün kamuoyunu gereksiz şekilde meşgul ettiğini belirtti.

Aydın Tabip Odası Yönetimi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Aydın Tabip Odası 6023 sayılı yasa ile kurulan T.C. Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan ‘kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar’dan bir tanesidir. Bu özelliği nedeni ile çalışmalarının izlenebilir ve denetlenebilir olması en önemli özelliğidir. İki yılda bir yapılan seçimli genel kurulları başta olmak üzere herkesin üretim süreçleri hakkında görüş ve önerilerini sunabileceği, istenirse de yönetim için aday olunabileceği ortamlar bulunmaktadır. Bu haberde suç duyurusunda bulunan kişi de, geçmiş dönemde Odamızın yönetim kurulu üyeliği görevini yapmıştır. Sonrasında başka bir ile atandığından şu anda Odamızın üyesi değildir” denildi.

Aydın Tabip Odası, kurulduğu 1953 yılından itibaren, yalnızca Aydın’ın değil ülkemizin sağlık ortamı için ciddi çalışmalar yaptığı da hatırlatılan açıklamanın devamında, “Bu çalışmalar sadece sağlık ortamı ile sınırlı kalmamış, bu ortamı belirleyen tüm sorunlar ile uğraşılmıştır. İlimizdeki sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde ülkemizin özgürlük ve demokrasi hayatı ile ilimizin çevre sorunları bunlardan en önemlileridir. Bu örgütsel gelenek, Dr. Hakan Karagözlü’nün başkanlığını yapmakta olan mevcut yönetim için de geçerlidir. Tüm bunların gerçekleştirilmesinde en önemli destek ise, meslektaşlarımızdır. Aydın Tabip Odası, doğal olarak tüm hekimlerin ve kamusal niteliği nedeni ile de tüm Aydın halkınındır. Sağlık ortamında yaşanan birçok sorun bulunmakta iken, kamuoyunu bu açıklama ile meşgul etmek zorunda kaldığımız için üzgünüz” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.