Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tabiat Tanıtım Merkezi ziyaretçilerini ağırlıyor

KÜLTÜR 07.03.2017 - 08:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3238+ kez okundu.
 

Tabiat Tanıtım Merkezi ziyaretçilerini ağırlıyor

Aydın Dilek Yarımadası, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi, ziyaretçilerini ağırlarken, hem öğretiyor hem de tabiat sevgisini aşılıyor.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesi Doğanbey Köyü’nde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi Pazartesi günleri hariç diğer günler ziyaretçilerini ağırlıyor. Hastane amacıyla 1890 yılında yapılan ve Rumlar tarafından ilkokul olarak kullanılan Tanıtım Merkezi, zaman süreci içerisinde harabeye dönmüş, 2001 yılında restore edilerek, 2004 yılında tanıtım ve ziyaretçi merkezine dönüştürülmüş. 2004 yılından beri ziyaret edilen merkezde Büyük Menderes Deltası’nda yaşamış ve yaşayan hayvan türlerinin örnekleri sergileniyor. Ziyaretçiler bu hayvan türlerini inceleme imkanı bulurken, hem delta üzerinde ve milli parkta yaşayan canlı türlerini yakından görme imkanı bulurken, hem doğa ile bağlarını kuvvetlendiriyor. Tanıtım Merkezini gezen ziyaretçilere teknik personel ve yetkililer tarafından gerekli bilgiler veriliyor. Ayrıca isteyen misafirler çeşitli konularda sunum imkânı veren dia gösteri salonunda dokuz dakikalık Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın anlatıldığı gösterimi izleyebiliyor. Vatandaşlar Tanıtım Merkezinin, özellikle öğrencilerin ziyaret etmesi gerektiği yerler arasında olduğunu ifade ederlerken, bu tür yerlerin kişilerde doğa ve tabiat sevgisini bir kat daha arttırdığını söylediler.
Aydın Dilek Yarımadası, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi, ziyaretçilerini ağırlarken, hem öğretiyor hem de tabiat sevgisini aşılıyor.

AYDIN- Aydın’ın Söke ilçesi Doğanbey Köyü’nde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi Pazartesi günleri hariç diğer günler ziyaretçilerini ağırlıyor.

Hastane amacıyla 1890 yılında yapılan ve Rumlar tarafından ilkokul olarak kullanılan Tanıtım Merkezi, zaman süreci içerisinde harabeye dönmüş, 2001 yılında restore edilerek, 2004 yılında tanıtım ve ziyaretçi merkezine dönüştürülmüş.

2004 yılından beri ziyaret edilen merkezde Büyük Menderes Deltası’nda yaşamış ve yaşayan hayvan türlerinin örnekleri sergileniyor. Ziyaretçiler bu hayvan türlerini inceleme imkanı bulurken, hem delta üzerinde ve milli parkta yaşayan canlı türlerini yakından görme imkanı bulurken, hem doğa ile bağlarını kuvvetlendiriyor. Tanıtım Merkezini gezen ziyaretçilere teknik personel ve yetkililer tarafından gerekli bilgiler veriliyor. Ayrıca isteyen misafirler çeşitli konularda sunum imkânı veren dia gösteri salonunda dokuz dakikalık Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın anlatıldığı gösterimi izleyebiliyor.

Vatandaşlar Tanıtım Merkezinin, özellikle öğrencilerin ziyaret etmesi gerektiği yerler arasında olduğunu ifade ederlerken, bu tür yerlerin kişilerde doğa ve tabiat sevgisini bir kat daha arttırdığını söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.