Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Susamda şenlik var!

EKONOMİ 25.09.2019 - 17:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3208+ kez okundu.
 

Susamda şenlik var!

Hasat sezonuna giren üreticiler rekolte ve kaliteden memnun. Hasat, şenlik havasında başladı.

AYDIN  - Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde 3 yıl önce alternatif ürün arayışı ile denemek için susam üretimine başlayan Savaş Özalp, çiftçilik mesleğinde en önemli kararını vererek susam ekti. Şimdi şenlik havasında hasadını yapıyor, Her geçen yıl üretim alanını arttıran çiftçi Savaş Özalp, hem kalite hem de rekoltenin oldukça iyi olduğunu belirterek, “Denemek amacıyla başladım, şimdi siparişlere yetişemiyorum” dedi. Hasat sezonuna girilmesi nedeniyle bölgede şenlik havasında susam hasadı yapılmaya başlandı. Narenciye, karpuz gibi ürünlerin zaman zaman üreticisini mağdur etmesinden dolayı sıcak iklim koşullarının hakim olduğu bölgelerde yetiştirilen susamı yetiştirmek için 3 yıl önce deneme ekimi yapan Savaş Özalp, çevresindeki çiftçilere de örnek oldu. Susam hasadının başladığı bölgede çiftçilerin en büyük sıkıntısı yaban domuzları olurken, “Domuz musallat olmadığı sürece her şey güzel gidiyor. Tek sıkıntımız gece gündüz domuz nöbeti tutmak” diye konuştular. Bir zamanlar Aydın’da yoğun olarak ekilen fakat süreç içerisinde çiftçinin alternatif ürünlere yönelmesi nedeniyle üretimi azalan susam, Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde yeniden gözde tarımsal ürünler arasında yerini aldı. 3 yıl önce yetiştirdiği ürünlerden para kazanamayınca alternatif ürün arayışına girdiğini belirten Özalp, “Maalesef ülke olarak planlı üretim yapmıyoruz. Herkes aynı ürün üzerinde yoğunlaşınca mal para etmiyor. Bu da ciddi sıkıntıya neden oluyor. Bilinçli bir üretim için kimsenin üretmediğini üretmek için yola çıktım. Üretim başarılı olunca susam yetiştirmeye başladım. Allah’a şükür rekolte de kalite de iyi. Pazar sıkıntımız da yok” diyerek susamın yüz güldürdüğünü söyledi.
Hasat sezonuna giren üreticiler rekolte ve kaliteden memnun. Hasat, şenlik havasında başladı.

AYDIN  - Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde 3 yıl önce alternatif ürün arayışı ile denemek için susam üretimine başlayan Savaş Özalp, çiftçilik mesleğinde en önemli kararını vererek susam ekti. Şimdi şenlik havasında hasadını yapıyor,

Her geçen yıl üretim alanını arttıran çiftçi Savaş Özalp, hem kalite hem de rekoltenin oldukça iyi olduğunu belirterek, “Denemek amacıyla başladım, şimdi siparişlere yetişemiyorum” dedi. Hasat sezonuna girilmesi nedeniyle bölgede şenlik havasında susam hasadı yapılmaya başlandı.

Narenciye, karpuz gibi ürünlerin zaman zaman üreticisini mağdur etmesinden dolayı sıcak iklim koşullarının hakim olduğu bölgelerde yetiştirilen susamı yetiştirmek için 3 yıl önce deneme ekimi yapan Savaş Özalp, çevresindeki çiftçilere de örnek oldu.

Susam hasadının başladığı bölgede çiftçilerin en büyük sıkıntısı yaban domuzları olurken, “Domuz musallat olmadığı sürece her şey güzel gidiyor. Tek sıkıntımız gece gündüz domuz nöbeti tutmak” diye konuştular.

Bir zamanlar Aydın’da yoğun olarak ekilen fakat süreç içerisinde çiftçinin alternatif ürünlere yönelmesi nedeniyle üretimi azalan susam, Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde yeniden gözde tarımsal ürünler arasında yerini aldı.

3 yıl önce yetiştirdiği ürünlerden para kazanamayınca alternatif ürün arayışına girdiğini belirten Özalp, “Maalesef ülke olarak planlı üretim yapmıyoruz. Herkes aynı ürün üzerinde yoğunlaşınca mal para etmiyor. Bu da ciddi sıkıntıya neden oluyor. Bilinçli bir üretim için kimsenin üretmediğini üretmek için yola çıktım. Üretim başarılı olunca susam yetiştirmeye başladım. Allah’a şükür rekolte de kalite de iyi. Pazar sıkıntımız da yok” diyerek susamın yüz güldürdüğünü söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.