Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sürücülere “Kış bakımı” uyarısı

30.10.2015 - 15:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2420+ kez okundu.
 

Sürücülere “Kış bakımı” uyarısı

Aydın Şoförler Odası Başkanı Özmeriç: ‘Araçlarda kışlık bakım ihmal edilmemeli.’ Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, hava sıcaklıklarının düşmeye başladığını ve aniden bastırabilecek kış koşullarına karşı sürücülerin araçlarının kışlık bakımlarını yapmalarını tavsiye etti.

Araçlarının kışlık bakımlarını ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Can güvenliği açısından araçların bakımı aslında hayati önem taşıyan bir konudur. Birçok kaza ve olumsuzluk gerekli bakımların yapılmamasından da kaynaklanmaktadır. Zamanın basit bir harcama ile yapılmayan bakım araçlarda oluşabilecek arızalar nedeniyle kat kat artacak bir faturaya neden olabilir. Bu nedenle özellikle ticari araç kullananlar kış bakımını yaptırmalıdır” dedi. Araçlara yazlık ve kışlık olmak üzere yılda en az iki kere bakım yapılması gerekirken, özellikle kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesi hayati önem taşıdığını kaydeden Başkan Özmeriç, “Ne kendi canımıza ne de başkasının canına zarar vermeye hakkımız yok. Sağlıklı bir sürüş için araçların bakımı ihmal edilmemeli” diye konuştu. “AYDIN’DA DÖRT MEVSİM BİRDEN YAŞANIYOR” Özellikle kışın Aydın’da bir günde 4 mevsimin birden yaşandığını belirten Başkan Özmeriç, “Aydın’ın şehir merkezinde güneşli bir hava hakim iken, yaylada kar ve don olayı yaşanabiliyor. Özellikle köylerden servis çeken sürücülerimiz lastiğinden antifirizine kadar olumsuz hava koşullarına karşı her türlü bakım ve hazırlıklarını yaptırsın” tavsiyesinde bulundu.
Aydın Şoförler Odası Başkanı Özmeriç: ‘Araçlarda kışlık bakım ihmal edilmemeli.’ Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, hava sıcaklıklarının düşmeye başladığını ve aniden bastırabilecek kış koşullarına karşı sürücülerin araçlarının kışlık bakımlarını yapmalarını tavsiye etti.

Araçlarının kışlık bakımlarını ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Can güvenliği açısından araçların bakımı aslında hayati önem taşıyan bir konudur. Birçok kaza ve olumsuzluk gerekli bakımların yapılmamasından da kaynaklanmaktadır. Zamanın basit bir harcama ile yapılmayan bakım araçlarda oluşabilecek arızalar nedeniyle kat kat artacak bir faturaya neden olabilir. Bu nedenle özellikle ticari araç kullananlar kış bakımını yaptırmalıdır” dedi.

Araçlara yazlık ve kışlık olmak üzere yılda en az iki kere bakım yapılması gerekirken, özellikle kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesi hayati önem taşıdığını kaydeden Başkan Özmeriç, “Ne kendi canımıza ne de başkasının canına zarar vermeye hakkımız yok. Sağlıklı bir sürüş için araçların bakımı ihmal edilmemeli” diye konuştu.

“AYDIN’DA DÖRT MEVSİM BİRDEN YAŞANIYOR”

Özellikle kışın Aydın’da bir günde 4 mevsimin birden yaşandığını belirten Başkan Özmeriç, “Aydın’ın şehir merkezinde güneşli bir hava hakim iken, yaylada kar ve don olayı yaşanabiliyor. Özellikle köylerden servis çeken sürücülerimiz lastiğinden antifirizine kadar olumsuz hava koşullarına karşı her türlü bakım ve hazırlıklarını yaptırsın” tavsiyesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.