Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Suriyelilerin yaşam dramı

07.12.2015 - 13:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2300+ kez okundu.
 

Suriyelilerin yaşam dramı

Ülkelerinde yaşanan savaş ve iç karışıklığın ardından hayatta kalabilmek için evlerini terk eden binlerce Suriyeli için hayat şartları havaların soğumasına paralel olarak zorlaşmaya başladı

Birçoğu ülkesinde iş güç sahibi olan ancak terki diyar ettikten sonra hiçbir şeyleri kalmayan Suriyeliler’in tek derdi iş ve aş oldu.  Sabah saatlerinde iki araç ile çoluk çocuk yaklaşık 15-20 kişilik grup Aydın Muğla yolu üzerinde kendilerine telefonla iş vaadinde bulunan portakal bahçesi sahibi birini beklemeye başladılar. Sabahın ayazında yol kenarında altlarına serdikleri bir naylon hasır üzerinde çocuk ve kadınlarla uzun süre kendilerine iş verecek kişinin gelmesini bekleyen Suriyelilerin yanına gelen zabıta ekipleri şahıslara yardımcı olmaya çalıştı. İsmini açıklamayan ve Suriyeli Türkmenlerden olduklarını belirten şahıslar, “Hayatta kalabilmek için ev bark, mal mülk neyimiz varsa bırakıp canımızı alıp geldik. İstanbul’da tanıştığımız biri bizi portakal toplama işinde çalıştıracaktı. Aradı çalışma vaktinin geldiğini söyledi. Biz de buluşma yeri olarak tarif ettiği buraya geldik bekliyoruz. Bir zamanlar her şeyimiz vardı iş ve aşın kıymetini bu kadar bilmiyorduk. Şimdi iş ve aş bulduğumuzda mutlu oluyoruz” diye konuştu.
Ülkelerinde yaşanan savaş ve iç karışıklığın ardından hayatta kalabilmek için evlerini terk eden binlerce Suriyeli için hayat şartları havaların soğumasına paralel olarak zorlaşmaya başladı

Birçoğu ülkesinde iş güç sahibi olan ancak terki diyar ettikten sonra hiçbir şeyleri kalmayan Suriyeliler’in tek derdi iş ve aş oldu. 

Sabah saatlerinde iki araç ile çoluk çocuk yaklaşık 15-20 kişilik grup Aydın Muğla yolu üzerinde kendilerine telefonla iş vaadinde bulunan portakal bahçesi sahibi birini beklemeye başladılar. Sabahın ayazında yol kenarında altlarına serdikleri bir naylon hasır üzerinde çocuk ve kadınlarla uzun süre kendilerine iş verecek kişinin gelmesini bekleyen Suriyelilerin yanına gelen zabıta ekipleri şahıslara yardımcı olmaya çalıştı.

İsmini açıklamayan ve Suriyeli Türkmenlerden olduklarını belirten şahıslar, “Hayatta kalabilmek için ev bark, mal mülk neyimiz varsa bırakıp canımızı alıp geldik. İstanbul’da tanıştığımız biri bizi portakal toplama işinde çalıştıracaktı. Aradı çalışma vaktinin geldiğini söyledi. Biz de buluşma yeri olarak tarif ettiği buraya geldik bekliyoruz. Bir zamanlar her şeyimiz vardı iş ve aşın kıymetini bu kadar bilmiyorduk. Şimdi iş ve aş bulduğumuzda mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.