Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Suriyeli çocuklar için seferber oldular

EĞİTİM 22.10.2018 - 16:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2902+ kez okundu.
 

Suriyeli çocuklar için seferber oldular

Köşk Adnan Menderes İlkokulu Suriyeli çocuklar için seferber oldu. “İkinci Yuvam” adlı proje Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

AYDIN- Ülkelerindeki iç karışıklık ve savaş nedeniyle vatanlarını terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin okul çağındaki çocuklarının okul kültürüne uyum sağlaması için Köşk Adnan Menderes İlkokulu tarafından proje hazırlandı. Okulun ‘İkinci Yuvam’ adlı projesi Ulusal Ajans tarafından 2018 2018 Teklif Çağrıları döneminde kabul edilirken öğrenciler okul idaresi ve velileri ile birlikte çalışmalarına başladı. Okul Müdürü Numan Kurt ve Müdür Yardımcısı Kadriye Esra Tuncel tarafından yürütülen proje kapsamında, Türkiye’de okul çağında bulunan Suriyeli çocukların hem okullaşması, hem de okul kültürüne uyum sağlaması hedefleniyor. Aydın’da Göç İdaresi kayıtlarına göre 5 bin 702, Köşk ilçesinde ise 806 Suriyeli yaşadığını belirten proje yürütücülerinden Okul Müdür Yardımcısı Kadriye Esra Tuncel, “Bu çocuklardan şu anda okula giden öğrenci sayısı 139 kişi. Okulumuzda ise 54 öğrenci var. Proje kapsamında kültürel çalışmalar yaparak çocukların okula toplumumuza uyum sağlamasını hedefliyoruz. Bu kapsamda Aşure Günü düzenledik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erasmus Days’a katılarak projenin tanıtımını yaptık. Öğrencilere yönelik Halk Eğitim Merkezi kanalıyla okulumuzda Türkçe kursu açıp Suriyeli çocukların dilimizi öğrenmelerini sağlayacağız. Beden eğitimi ve oyun derslerinde Suriyeli ve Türk öğrenciler birbirlerine geleneksel oyunlarını öğretmeleri teşvik edilerek ortak oyun kültürü oluşturulacak. Ortak gün ve bayramlarımız birlikte kutlanarak aileleri ve öğrencilerle ortak kültür vurgusu yapılacak” dedi.
Köşk Adnan Menderes İlkokulu Suriyeli çocuklar için seferber oldu. “İkinci Yuvam” adlı proje Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

AYDIN- Ülkelerindeki iç karışıklık ve savaş nedeniyle vatanlarını terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin okul çağındaki çocuklarının okul kültürüne uyum sağlaması için Köşk Adnan Menderes İlkokulu tarafından proje hazırlandı. Okulun ‘İkinci Yuvam’ adlı projesi Ulusal Ajans tarafından 2018 2018 Teklif Çağrıları döneminde kabul edilirken öğrenciler okul idaresi ve velileri ile birlikte çalışmalarına başladı.

Okul Müdürü Numan Kurt ve Müdür Yardımcısı Kadriye Esra Tuncel tarafından yürütülen proje kapsamında, Türkiye’de okul çağında bulunan Suriyeli çocukların hem okullaşması, hem de okul kültürüne uyum sağlaması hedefleniyor.

Aydın’da Göç İdaresi kayıtlarına göre 5 bin 702, Köşk ilçesinde ise 806 Suriyeli yaşadığını belirten proje yürütücülerinden Okul Müdür Yardımcısı Kadriye Esra Tuncel, “Bu çocuklardan şu anda okula giden öğrenci sayısı 139 kişi. Okulumuzda ise 54 öğrenci var. Proje kapsamında kültürel çalışmalar yaparak çocukların okula toplumumuza uyum sağlamasını hedefliyoruz. Bu kapsamda Aşure Günü düzenledik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erasmus Days’a katılarak projenin tanıtımını yaptık. Öğrencilere yönelik Halk Eğitim Merkezi kanalıyla okulumuzda Türkçe kursu açıp Suriyeli çocukların dilimizi öğrenmelerini sağlayacağız. Beden eğitimi ve oyun derslerinde Suriyeli ve Türk öğrenciler birbirlerine geleneksel oyunlarını öğretmeleri teşvik edilerek ortak oyun kültürü oluşturulacak. Ortak gün ve bayramlarımız birlikte kutlanarak aileleri ve öğrencilerle ortak kültür vurgusu yapılacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.