Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sümeyye’nin sessiz çığlığı

YAŞAM 02.01.2015 - 18:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4019+ kez okundu.
 

Sümeyye’nin sessiz çığlığı

Suriye’de Esed rejiminin saldırılarında bombaların hedefi olan 5 yaşındaki Sümeyye Şehani tüm vücudu yanmış halde acil ameliyat bekliyor.

Suriye’de 4 yıldır süren iç savaş binlerce çocuğun hayatını kararttı ve karartmaya devam ediyor. Rejim güçlerinin sivillere yönelik attığı bombaların ortasında kalan Sümeyye Şehani’nin hayat hikâyesi yürek burkuyor. Halep'te ailesiyle birlikte oturan Sümeyye evlerine isabet eden bombaların hedefi oldu. 3 yaşındaki kızının ateşin ortasında kaldığını söyleyen baba Muhammed Şehani, “Kızımı alıp hastaneye nasıl götürdüm bilmiyorum” dedi. Halep’te Sümeyye’ye yapılan ilk müdahale küçük kızın hayatını kurtarırken, tek gözü ise görme yetisini kaybetti. Tüm vücudu yanan Sümeyye’nin acısı bununla da bitmedi. Halep’te yaşadığı şokun etkisiyle Sümeyye tam 2 yıldır tek kelime edemiyor. TEKRAR GÜLMESİ İÇİN Suriye’de yaşadıkları acılara dayanamayıp 2 sene önce Türkiye’ye gelen 9 nüfuslu Şehani ailesi önce Gaziantep'e ardından da Ankara’ya göç etti. Yaklaşık 2 yıldır Ankara’da yaşam savaşı veren aile, önceki gün İstanbul’a gelerek burada yaşamaya başladı. Sümeyye’nin anne ve babası ise kızlarının ameliyat olmasının tek istekleri olduğunu söyledi. Baba Şehani, “Maddi yardım beklemiyoruz. Kızımın acil ameliyatolması gerekiyor. Onun tekrar gülmesi için düzelmesi lazım” dedi. KIZIMIN YÜZÜ GÜLSÜN Halep’te yaşadığı şokun etkisiyle 2 yıldır konuşmayan Sümeyye’nin Halep’te geçirdiği tedavi masrafları 30 bin TL tutmuş. Sümeyye’nin babası Muhammed Şehani, tüm birikimlerini Sümeyye’nin tedavisi için harcadıklarını ve tek isteklerinin kızlarının yüzünün gülmesi için ameliyat olması olduğunu söyledi.  BARAKAYA MİSAFİR OLARAK GELDİLER Önceki gün Ankara’dan İstanbul’a gelen aile burada adeta bir barakaya misafir oldu. Muhammed Şehani’nin yeğeni 2 senedir İstanbul’da yaşıyor. Ankara’dan göç etmeye karar veren Şehani ailesi ise kalacak yerleri olmadığı için Eminönü’nden Küçük Pazar civarında bulunan yeğeninin barakasına misafir oldu. Tek göz barakada şu an yaklaşık 15 kişi yaşamaya çalışıyor. Akrabalarının desteği ile barakaya sığınan Şehani ailesi, kalabilecekleri bir yuva bekliyor. 
Suriye’de Esed rejiminin saldırılarında bombaların hedefi olan 5 yaşındaki Sümeyye Şehani tüm vücudu yanmış halde acil ameliyat bekliyor.

Suriye’de 4 yıldır süren iç savaş binlerce çocuğun hayatını kararttı ve karartmaya devam ediyor. Rejim güçlerinin sivillere yönelik attığı bombaların ortasında kalan Sümeyye Şehani’nin hayat hikâyesi yürek burkuyor. Halep'te ailesiyle birlikte oturan Sümeyye evlerine isabet eden bombaların hedefi oldu. 3 yaşındaki kızının ateşin ortasında kaldığını söyleyen baba Muhammed Şehani, “Kızımı alıp hastaneye nasıl götürdüm bilmiyorum” dedi. Halep’te Sümeyye’ye yapılan ilk müdahale küçük kızın hayatını kurtarırken, tek gözü ise görme yetisini kaybetti. Tüm vücudu yanan Sümeyye’nin acısı bununla da bitmedi. Halep’te yaşadığı şokun etkisiyle Sümeyye tam 2 yıldır tek kelime edemiyor.

TEKRAR GÜLMESİ İÇİN

Suriye’de yaşadıkları acılara dayanamayıp 2 sene önce Türkiye’ye gelen 9 nüfuslu Şehani ailesi önce Gaziantep'e ardından da Ankara’ya göç etti. Yaklaşık 2 yıldır Ankara’da yaşam savaşı veren aile, önceki gün İstanbul’a gelerek burada yaşamaya başladı. Sümeyye’nin anne ve babası ise kızlarının ameliyat olmasının tek istekleri olduğunu söyledi. Baba Şehani, “Maddi yardım beklemiyoruz. Kızımın acil ameliyatolması gerekiyor. Onun tekrar gülmesi için düzelmesi lazım” dedi.

KIZIMIN YÜZÜ GÜLSÜN

Halep’te yaşadığı şokun etkisiyle 2 yıldır konuşmayan Sümeyye’nin Halep’te geçirdiği tedavi masrafları 30 bin TL tutmuş. Sümeyye’nin babası Muhammed Şehani, tüm birikimlerini Sümeyye’nin tedavisi için harcadıklarını ve tek isteklerinin kızlarının yüzünün gülmesi için ameliyat olması olduğunu söyledi. 

BARAKAYA MİSAFİR OLARAK GELDİLER

Önceki gün Ankara’dan İstanbul’a gelen aile burada adeta bir barakaya misafir oldu. Muhammed Şehani’nin yeğeni 2 senedir İstanbul’da yaşıyor. Ankara’dan göç etmeye karar veren Şehani ailesi ise kalacak yerleri olmadığı için Eminönü’nden Küçük Pazar civarında bulunan yeğeninin barakasına misafir oldu. Tek göz barakada şu an yaklaşık 15 kişi yaşamaya çalışıyor. Akrabalarının desteği ile barakaya sığınan Şehani ailesi, kalabilecekleri bir yuva bekliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.