Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sümerbank, Millet Bahçesi mi olacak?

SİYASET 20.12.2018 - 16:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3008+ kez okundu.
 

Sümerbank, Millet Bahçesi mi olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Sümerbank Fabrikası arazisinin bir kısmının Millet Bahçesi yapılıp yapılmayacağını bakana sordu.

AYDIN- TBMM’de bir konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1937 yılında açılan Cumhuriyetin dev projelerinden Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası'na ait arazinin 42 dönümlük kısmının millet bahçesi hâline getirileceğinin konuşulduğunu, ancak yurttaşların Sümerbank arazisine Sümerbank Müzesi ve Sümer Üniversitesi istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Sayın Bakan; fabrika arazisinde kurulmak üzere desen arşivi ve Atatürk emanetlerini içeren Sümerbank Müzesi'nin kurulması için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Millet Bahçesi olarak kullanılmak istenen arazinin karşısında halihazırda 200 dönümlük Sümer Parkı bulunmaktadır. Bu nedenle millet bahçesine ihtiyaç yoktur. Söz konusu 42 dönümlük arazinin ADÜ Nazilli Kampüsü’nün birleşimiyle oluşturulabilecek Sümer Üniversitesi'ne tahsisi için ayrılmasına yönelik bir düşünceniz var mıdır?”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Sümerbank Fabrikası arazisinin bir kısmının Millet Bahçesi yapılıp yapılmayacağını bakana sordu.

AYDIN- TBMM’de bir konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1937 yılında açılan Cumhuriyetin dev projelerinden Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası'na ait arazinin 42 dönümlük kısmının millet bahçesi hâline getirileceğinin konuşulduğunu, ancak yurttaşların Sümerbank arazisine Sümerbank Müzesi ve Sümer Üniversitesi istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Bakan; fabrika arazisinde kurulmak üzere desen arşivi ve Atatürk emanetlerini içeren Sümerbank Müzesi'nin kurulması için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

Millet Bahçesi olarak kullanılmak istenen arazinin karşısında halihazırda 200 dönümlük Sümer Parkı bulunmaktadır. Bu nedenle millet bahçesine ihtiyaç yoktur. Söz konusu 42 dönümlük arazinin ADÜ Nazilli Kampüsü’nün birleşimiyle oluşturulabilecek Sümer Üniversitesi'ne tahsisi için ayrılmasına yönelik bir düşünceniz var mıdır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.