Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sultanhisar, öğrencilerin desteği ile tanıtılacak

TURİZM 02.01.2018 - 14:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2876+ kez okundu.
 

Sultanhisar, öğrencilerin desteği ile tanıtılacak

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi eğitimde başarıyı daha da artırmak için seferber oldu. İ

AYDIN- lçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin’in önderliğinde kurumlar arası diyalogu artıran ve eğitime destek amaçlı çok sayıda proje hayata geçirildi. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’ndan verilen hibe ile ‘Gelenekten geleceğe’ isimli sosyal projenin hayata geçtiği Sultanhisar’da bu kez okullarda okuma ve spora destek amaçlı proje hayata geçirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner başta olmak üzere, ilçedeki okulların müdürleri katıldığı toplantıda Kaymakamlık tarafından temin edilen kitap spor malzemesi ve eğitim araç ve gereçleri dağıtıldı. Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Eğitim ve sosyal-kültürel faaliyetlerle ilgili gerçekleştirilen toplantıda okullarımızda yaptığımız çalışmalar sonucunda çocuklarımızın dilekleri olan ve kaymakamlığımız tarafından temin edilen spor malzemeleri, kitaplar ve eğitime destek materyallerini okul müdürlerimize teslim ettik. İlçede ilk kez yapılan bir çalışmaydı. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere eğitimcilerimizle de sık sık toplantılar yapak projeler hazırlıyor ve faaliyete geçiriyoruz. Bu gün ise çeşit eğitim malzemelerimizin dağıtımı yaptık. Bunun yanı sıra da ilçemizdeki eğitimle ilgili değerlendirmelerimizi de yaptık. Kaymakamlık imkanları ile ilkokullarımız başta olmak üzere okullarımıza bin 414 kitap dağıtıyoruz. Bunun bin 345 adedi genel kültür v temel okuma becerileri üzerine, 69 adedi ise toplam 23 okulumuza temin etmiş olduğumuz 3 ciltlik Ege’nin Kurtuluş Destanı Yörük Ali Efe kitabıdır. Bu kitapta, Kurtuluş Savaşında yöremizin kahramanlarından, milli önderlerden biri olan Yörük Ali Efe’nin hayatı ve yöremizin kültürü anlatılıyor. Çocuklarımızın, kendi yöresel, milli tarihini öğrenmesinde faydalı olarak gördüğümüzden her okulumuza bu eserden 3 ciltlik temin ettik. İleriki günlerde de daha fazla temin ederek okullarımıza dağıtacağız.” Tanımadan tanıtmak mümkün değildir “İlçemizin en iyi şekilde tanıtılması için gayret sarf ediyoruz” diyen Kaymakam Bilgin, “Bu eserleri biz, özellikle ilçemizin tanınması, ilçemizin tanıtılmasının öncüsü olarak görüyoruz. Sultanhisar, özellikle önemi bir karayolu üzerinde olmasına rağmen, hele el Yörük Ali Efe efsanesinin yazıldığı Malgaç Köprüsü’nün olduğu, Nysa Antik Kenti’nin olduğu, birçok tarihi-turistik değerin olduğu bir coğrafyada bulunmuş olmamıza rağmen maalesef ilçemizin tanıtımı noktasında büyük eksiklik olduğunu görüyoruz. İlçemizin tanıtımında önemli öğelerden birisi de öncelikle bizim tarafımızdan, Sultanhisarlı insanlarımız ve Sultanhisarlı öğrencilerimiz tarafından ilçemizin tanınmasıdır. Tanımadan tanıtmanın mümkün olmadı aşikar. O anlamda özellikle biz bu kitaplı başlangıç noktasını ele alıp ilçemizin tanıtımı ile ilgili, özellikle öğrencilerimize tanıtımı ile ilgili çeşitli çalışmalar yapmak niyetindeyiz. Bu okuma çalışmaları ve çeşitli kültür gezileri gibi faaliyetlerle inşallah devam edecek. Bu konuda okul idarecilerimizin büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi.
Aydın’ın Sultanhisar İlçesi eğitimde başarıyı daha da artırmak için seferber oldu. İ

AYDIN- lçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin’in önderliğinde kurumlar arası diyalogu artıran ve eğitime destek amaçlı çok sayıda proje hayata geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’ndan verilen hibe ile ‘Gelenekten geleceğe’ isimli sosyal projenin hayata geçtiği Sultanhisar’da bu kez okullarda okuma ve spora destek amaçlı proje hayata geçirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner başta olmak üzere, ilçedeki okulların müdürleri katıldığı toplantıda Kaymakamlık tarafından temin edilen kitap spor malzemesi ve eğitim araç ve gereçleri dağıtıldı. Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Eğitim ve sosyal-kültürel faaliyetlerle ilgili gerçekleştirilen toplantıda okullarımızda yaptığımız çalışmalar sonucunda çocuklarımızın dilekleri olan ve kaymakamlığımız tarafından temin edilen spor malzemeleri, kitaplar ve eğitime destek materyallerini okul müdürlerimize teslim ettik. İlçede ilk kez yapılan bir çalışmaydı. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere eğitimcilerimizle de sık sık toplantılar yapak projeler hazırlıyor ve faaliyete geçiriyoruz.

Bu gün ise çeşit eğitim malzemelerimizin dağıtımı yaptık. Bunun yanı sıra da ilçemizdeki eğitimle ilgili değerlendirmelerimizi de yaptık. Kaymakamlık imkanları ile ilkokullarımız başta olmak üzere okullarımıza bin 414 kitap dağıtıyoruz. Bunun bin 345 adedi genel kültür v temel okuma becerileri üzerine, 69 adedi ise toplam 23 okulumuza temin etmiş olduğumuz 3 ciltlik Ege’nin Kurtuluş Destanı Yörük Ali Efe kitabıdır. Bu kitapta, Kurtuluş Savaşında yöremizin kahramanlarından, milli önderlerden biri olan Yörük Ali Efe’nin hayatı ve yöremizin kültürü anlatılıyor.

Çocuklarımızın, kendi yöresel, milli tarihini öğrenmesinde faydalı olarak gördüğümüzden her okulumuza bu eserden 3 ciltlik temin ettik. İleriki günlerde de daha fazla temin ederek okullarımıza dağıtacağız.”

Tanımadan tanıtmak mümkün değildir

“İlçemizin en iyi şekilde tanıtılması için gayret sarf ediyoruz” diyen Kaymakam Bilgin, “Bu eserleri biz, özellikle ilçemizin tanınması, ilçemizin tanıtılmasının öncüsü olarak görüyoruz. Sultanhisar, özellikle önemi bir karayolu üzerinde olmasına rağmen, hele el Yörük Ali Efe efsanesinin yazıldığı Malgaç Köprüsü’nün olduğu, Nysa Antik Kenti’nin olduğu, birçok tarihi-turistik değerin olduğu bir coğrafyada bulunmuş olmamıza rağmen maalesef ilçemizin tanıtımı noktasında büyük eksiklik olduğunu görüyoruz. İlçemizin tanıtımında önemli öğelerden birisi de öncelikle bizim tarafımızdan, Sultanhisarlı insanlarımız ve Sultanhisarlı öğrencilerimiz tarafından ilçemizin tanınmasıdır. Tanımadan tanıtmanın mümkün olmadı aşikar. O anlamda özellikle biz bu kitaplı başlangıç noktasını ele alıp ilçemizin tanıtımı ile ilgili, özellikle öğrencilerimize tanıtımı ile ilgili çeşitli çalışmalar yapmak niyetindeyiz. Bu okuma çalışmaları ve çeşitli kültür gezileri gibi faaliyetlerle inşallah devam edecek. Bu konuda okul idarecilerimizin büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.