Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sulamada sıkıntı yaşanmayacak

EKONOMİ 18.04.2018 - 15:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3076+ kez okundu.
 

Sulamada sıkıntı yaşanmayacak

Tav suyu sulaması yapan Sökeli üreticiler, Büyük Menderes Nehri’nde yatak suyunun dahi bulunmamasından dolayı endişeliydi.

AYDIN- Söke Ovası Sulama Birliği konuyla ilgili talepleri DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne iletirken Söke Ovası Sulama Birliği Meclis Toplantısı’nda Birlik Başkanı Necdet Özekmekçi ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, yüreklere su serpti. Barajlardan su salınımı için DSİ’ye müracaat ettiklerini, barajlarda su doluluk oranlarının geçtiğimiz yıla göre düşük olmasına rağmen sıkıntı yaşanacağını düşünmediğini belirten Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, planlamaların yapıldığını söyledi. Toplantıda DSİ yetkilileri ise barajlardan sulama suyu salınımının başladığını müjdeledi. “Barajlardaki durum geçen yıllara göre eksik ancak durum vahim değil” diyen Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, şunları söyledi: “Işıklı Barajı depolama hacmi 238 hm3. Bu barajda geçen yıl Nisan ayında yüzde 52 doluluk oranı varken, bu yıl Nisan ayında yüzde 56 doluluk oranına sahip. Bölgenin en büyük ve sulama ihtiyacını en fazla karşılayan barajı olan Adıgüzel Barajı’nda toplam su hacmi 1.076 hm3 geçen yıl Nisan ayında yüzde 53 iken, bu yıl yüzde 38 seviyesinde. 82 hm3 su hacmine sahip Cindere Barajı’nda geçen yıl yüzde 98, bu yıl yüzde 99 doluluk oranına sahip. 419 hm3 su tutma hacmine sahip Kemer Barajı’nda ise geçen yıl Nisan ayında yüzde 69 olan su oranı bu yılın Nisan ayında yüzde 65 seviyesinde. Su tutuma hacmi 150 hm3 olan Çine Barajı’nda ise geçen yıl yüzde 85 olan doluluk oranı bu yıl Nisan ayında yüzde 60 seviyesinde. Topçam Barajı’nda su tutma kapasitesi 98 hm3, geçen yıl Nisan ayında yüzde 50 doluluk oranına sahip baraj bu yıl Nisan ayında yüzde 54 doluluk oranına sahip. 31.5 hm3 kapasiteye sahip Yaylakavak Barajı’nda ise geçen yıl yüzde 92 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 95 seviyesinde. Her ne kadar sulama barajı olmasa da ihtiyaç halinde sulama suyuna destek veren İkizdere Barajı ise 196 hm3 su tutma hacmine sahip. Geçen yıl Nisan ayında yüzde 37 doluluk oranına sahip İkizdere Barajı bu yıl Nisan ayında ise yüzde 39 doluluk oranına sahip durumda.” Söke Ovası Sulama Birliği Meclis Toplantısı’nda sevindirici haber DSİ yetkililerinden geldi. Sulama Birliği’nin talepleri üzerine barajlardan salınımının başladığı belirtilirken, Cindere Barajı’nın ardından Kemer Barajı’nın da açıldığı belirtildi. Çine Barajı’nın da açılma talimatı verildi. Sulama açısından bir sıkıntı olmadığı ve üreticilerin rahat olmaları istendi. Çine Barajı’ndan Perşembe günü sabah saatleri itibariyle 13 m3/sa su verileceği belirtildi.
Tav suyu sulaması yapan Sökeli üreticiler, Büyük Menderes Nehri’nde yatak suyunun dahi bulunmamasından dolayı endişeliydi.

AYDIN- Söke Ovası Sulama Birliği konuyla ilgili talepleri DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne iletirken Söke Ovası Sulama Birliği Meclis Toplantısı’nda Birlik Başkanı Necdet Özekmekçi ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, yüreklere su serpti.

Barajlardan su salınımı için DSİ’ye müracaat ettiklerini, barajlarda su doluluk oranlarının geçtiğimiz yıla göre düşük olmasına rağmen sıkıntı yaşanacağını düşünmediğini belirten Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, planlamaların yapıldığını söyledi. Toplantıda DSİ yetkilileri ise barajlardan sulama suyu salınımının başladığını müjdeledi.

“Barajlardaki durum geçen yıllara göre eksik ancak durum vahim değil” diyen Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, şunları söyledi:

“Işıklı Barajı depolama hacmi 238 hm3. Bu barajda geçen yıl Nisan ayında yüzde 52 doluluk oranı varken, bu yıl Nisan ayında yüzde 56 doluluk oranına sahip.

Bölgenin en büyük ve sulama ihtiyacını en fazla karşılayan barajı olan Adıgüzel Barajı’nda toplam su hacmi 1.076 hm3 geçen yıl Nisan ayında yüzde 53 iken, bu yıl yüzde 38 seviyesinde. 82 hm3 su hacmine sahip Cindere Barajı’nda geçen yıl yüzde 98, bu yıl yüzde 99 doluluk oranına sahip. 419 hm3 su tutma hacmine sahip Kemer Barajı’nda ise geçen yıl Nisan ayında yüzde 69 olan su oranı bu yılın Nisan ayında yüzde 65 seviyesinde.

Su tutuma hacmi 150 hm3 olan Çine Barajı’nda ise geçen yıl yüzde 85 olan doluluk oranı bu yıl Nisan ayında yüzde 60 seviyesinde. Topçam Barajı’nda su tutma kapasitesi 98 hm3, geçen yıl Nisan ayında yüzde 50 doluluk oranına sahip baraj bu yıl Nisan ayında yüzde 54 doluluk oranına sahip. 31.5 hm3 kapasiteye sahip Yaylakavak Barajı’nda ise geçen yıl yüzde 92 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 95 seviyesinde.

Her ne kadar sulama barajı olmasa da ihtiyaç halinde sulama suyuna destek veren İkizdere Barajı ise 196 hm3 su tutma hacmine sahip. Geçen yıl Nisan ayında yüzde 37 doluluk oranına sahip İkizdere Barajı bu yıl Nisan ayında ise yüzde 39 doluluk oranına sahip durumda.”

Söke Ovası Sulama Birliği Meclis Toplantısı’nda sevindirici haber DSİ yetkililerinden geldi. Sulama Birliği’nin talepleri üzerine barajlardan salınımının başladığı belirtilirken, Cindere Barajı’nın ardından Kemer Barajı’nın da açıldığı belirtildi. Çine Barajı’nın da açılma talimatı verildi. Sulama açısından bir sıkıntı olmadığı ve üreticilerin rahat olmaları istendi. Çine Barajı’ndan Perşembe günü sabah saatleri itibariyle 13 m3/sa su verileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.