Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şubat bilançosu: 5 ölü, 298 yaralı

ASAYİŞ 11.03.2015 - 10:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3943+ kez okundu.
 

Şubat bilançosu: 5 ölü, 298 yaralı

Aydın’da geçen Şubat ayı içerisinde meydana gelen 334 ayrı trafik kazasında 5 kişinin öldüğü, 298 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Aydın’da trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için valiliğin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Şubat ayı içerisinde toplam 51 bin 252 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kusurlu bulunan 10 bin 512 araca 2 milyon 661 bin 451 TL para cezası kesildi. Şubat ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 35 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 85 aracın trafikten men edildiği denetimlerde, 145 sürücünün ehliyetine de el konuldu. Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2015 Şubat ayı içerisinde Aydın sınırlarında 144’ü maddi hasarlı, 185’i yaralamalı ve 5’i de ölümlü olmak üzere toplam 334 ayrı trafik kazası meydana geldi. 298 kişinin yaralandığı kazalarda, 5 kişi de hayatını kaybetti. Şubat ayında gerçekleşen trafik güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.
Aydın’da geçen Şubat ayı içerisinde meydana gelen 334 ayrı trafik kazasında 5 kişinin öldüğü, 298 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Aydın’da trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için valiliğin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2015 yılı Şubat ayı içerisinde toplam 51 bin 252 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kusurlu bulunan 10 bin 512 araca 2 milyon 661 bin 451 TL para cezası kesildi. Şubat ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 35 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 85 aracın trafikten men edildiği denetimlerde, 145 sürücünün ehliyetine de el konuldu.

Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2015 Şubat ayı içerisinde Aydın sınırlarında 144’ü maddi hasarlı, 185’i yaralamalı ve 5’i de ölümlü olmak üzere toplam 334 ayrı trafik kazası meydana geldi. 298 kişinin yaralandığı kazalarda, 5 kişi de hayatını kaybetti.

Şubat ayında gerçekleşen trafik güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.