Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Su taşkınları tarım arazilerine zarar vermeyecek

GENEL 30.01.2019 - 16:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2969+ kez okundu.
 

Su taşkınları tarım arazilerine zarar vermeyecek

İncirliova Hacıaliobası Köyü bölgesinde 5000 dekar alan sular altında kaldı. DSİ 21. Bölge ve Aydın Ovası Sulama Birliği’nin çalışmaları neticesinde sular tahliye edildi.

AYDIN- Son günlerde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde seyreden aşırı yağışlar sonucu İncirliova Hacıaliobası Köyü bölgesinde taşkın Seddi üzerinden taşan sular nedeniyle yaklaşık 5000 dekar arazi sular altında kaldı. Hacıaliobası Mahallesi ve bölgede bulunan hayvan barınaklarının tehlike altında kalması üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü ve Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuğfan Öztürk Sulama Birliği Müdürü Mehmet Tosun ve ekibinin makina imkânlarını seferber ederek hummalı çalışmalar sonucunda iki gün gibi kısa bir süre içerisinde fazla suyun girişinin önlendiği ve fazla suyun tahliye edilmesinin sağladığı bildirildi. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, 211. Şube Müdürü Serkan Baştürk ve ilgili personeller ile birlikte bölgeyi inceledi. Aydın’da aşırı yağışlar sonucu tarım arazilerinde biriken yağmur sularının tahliyesi için bölgede çalışmalar yapıldı. Büyük Menderes Nehri’nde su seviyesinin düşmeye başlaması ile birlikte tarım arazilerindeki yağmur suları da çekilmeye başladı. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne ait 25 adet iş Makinesi ve araçla yapılan çalışmalar, başarılı bir şekilde devam etmekte olup, gereken her türlü tedbirin alındığı bildirildi.
İncirliova Hacıaliobası Köyü bölgesinde 5000 dekar alan sular altında kaldı. DSİ 21. Bölge ve Aydın Ovası Sulama Birliği’nin çalışmaları neticesinde sular tahliye edildi.

AYDIN- Son günlerde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde seyreden aşırı yağışlar sonucu İncirliova Hacıaliobası Köyü bölgesinde taşkın Seddi üzerinden taşan sular nedeniyle yaklaşık 5000 dekar arazi sular altında kaldı. Hacıaliobası Mahallesi ve bölgede bulunan hayvan barınaklarının tehlike altında kalması üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü ve Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuğfan Öztürk Sulama Birliği Müdürü Mehmet Tosun ve ekibinin makina imkânlarını seferber ederek hummalı çalışmalar sonucunda iki gün gibi kısa bir süre içerisinde fazla suyun girişinin önlendiği ve fazla suyun tahliye edilmesinin sağladığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, 211. Şube Müdürü Serkan Baştürk ve ilgili personeller ile birlikte bölgeyi inceledi. Aydın’da aşırı yağışlar sonucu tarım arazilerinde biriken yağmur sularının tahliyesi için bölgede çalışmalar yapıldı. Büyük Menderes Nehri’nde su seviyesinin düşmeye başlaması ile birlikte tarım arazilerindeki yağmur suları da çekilmeye başladı. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne ait 25 adet iş Makinesi ve araçla yapılan çalışmalar, başarılı bir şekilde devam etmekte olup, gereken her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.